Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legelterjedtebb bútorszövetek és legkellemesebb színárnyalatok

2023. augusztus 16. 11:47

Az ízlésünknek megfelelő bútorok kiválasztása során a legfontosabb szempont az anyag és a szín meghatározása, tekintve, hogy hosszú távra szeretnénk ágyat vásárolni. De melyek a legnépszerűbb színárnyalatok? Milyen anyagok, szövetek állnak a rendelkezésünkre, amelyekből a legmodernebb bútorok készülnek? Hogyan gondozhatjuk, tisztíthatjuk a különféle anyagokat? Derítsük ki együtt!

Bútoranyagok listája

Otthonunkban többféle bútor található, mégis néha bele sem gondolunk, hogy milyen sokféle szövetből, anyagból készülnek ezek a különleges termékek. Amikor új bútort szeretnénk beszerezni, akkor először azt vesszük figyelembe, hogy milyen színű darab passzol a szoba többi bútorához. A VIP Kanapé akciós bútorai között például sokféle különleges produktum közül választhatunk. Lássuk, hogy melyik mitől olyan egyedi!

  • A valódi bőr az egyik legkeresettebb anyag, amely leginkább luxus megjelenésével és tartósságával hívja fel magára a figyelmet. 
  • A textilbőr a valódi bőrre emlékeztet, de inkább műbőr jellegű anyag, ami PVC-ből is készülhet. Ez az anyag zárt, filmszerű réteggel biztosítja a kopásállóságot. A velúr felülettel rendelkező produktumokat pedig poliészter száltakaró borítja. 
  • Az aqua clean a könnyen tisztítható anyagok táborába tartozik, s a speciális eljárásnak köszönhetően a rá kerülő foltok egy kis víz segítségével eltávolíthatók. 

Milyen szövetek közül választhatunk?

A sík szövet a sima szövet és a filamens keveréke. Ezt az anyagot sokan szeretik, tekintve, hogy nagy a kopásállósága és terhelhető is. Pamuttartalma hozzájárul a kényelmes környezet megteremtéséhez. 

A plüss szövet alkotóelemei között ott lehet a poliakrilnitril vagy a gyapjú is, s ez a sajátos szövet a dekoratív megoldások közé sorolható. A hátoldala általában poliészter-pamut anyagú alapszövet.

A vízlepergető szövetet egy különleges réteggel látják el, aminek hála a váratlan balesetek sem tesznek kárt az anyagban, még csak be sem sötétedik a felülete. A bútorok tehát többféle anyagból készülhetnek, s ez az anyag határozza meg az ápolás módját is. 

A bútorápolás alapjai

Mivel a bútorszövetet is belepi a por, és állandó igénybevételnek van kitéve, ezért a rendszeres ápolásra is időt kell szakítanunk. Először érdemes átporszívózni a felületet, majd megtörölgethetjük nedves, de nem túl vizes ruhával is. 

A bőr ülőgarnitúrák ápolása már ennél egy kicsit macerásabb. Mivel ez az anyag könnyen kiszáradhat, ezért speciális, bőrápoló tisztítószerek alkalmazása ajánlott. Tilos hagyományos szereket, szilikontartalmú tisztítókat használni! Ezek a szempontok a műbőr bútorok esetében ugyancsak fontosak. 

Láthatjuk, milyen sokszínű a bútorpiac, mivel sok-sok szövet és szín közül választhatunk. Ezek viszont csak akkor őrzik meg állapotukat hosszú távon, ha az ápolásra is gondolunk. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.