Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hátrányos helyzetű gyerekeknek indít foglalkozás sorozatot a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

2023. augusztus 8. 18:35
Év végéig 10 vármegyében, 33 intézményben lesznek kutyás érzékenyítő foglalkozások.

A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztossal együttműködésben 2023. augusztusától 2023. december végéig szemléletformáló állat-asszisztált foglalkozásokat szervez hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára. A programsorozat első állomása a Siófok Város Gondozási Központ Családi- és Gyermekjóléti Központja által szervezett Erzsébet Tábor, ahol négy terápiás kutya (egy golden retriever, egy Cavalier King Charles Spániel, egy berni pásztor és egy Coton De Tuléar) volt a gyermekeknek tartott foglalkozások középpontjában.

Az állatok közelsége kimutathatóan jó hatással van a fizikai és pszichés egészségre, közérzetre, emellett fejleszti a személyiséget. Óvodás és kisiskolás korban már képesek elsajátítani a gyermekek a felelős állattartás és magatartás alapjait is. Az állatok segítségével olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítségükre lehetnek a környezetükben élő többi emberrel és az állatokkal való jó kapcsolat kialakításában és fenntartásában, ráadásul mindezt játékosan, élvezetes formában tehetik.

Az országos állat-asszisztált foglalkozássorozat indulását Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos is üdvözölte. Kiemelte: a 2022-ben első ízben megszervezett Állatvédelmi Témahét – amely során 1200 oktatási intézményben több mint 130 ezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról – egyik tanulsága volt, hogy a gyerekek rendkívüli fogékonyságot tanúsítanak az állatvédelem iránt. Az élő állatos bemutatók és foglalkozások mindig nagy sikert aratnak, így azon dolgoznak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal, hogy olyan helyekre is eljusson ennek a lehetősége, ahol eddig nem került sor kutyás foglalkozásokra, de igény és szükség is lenne az állatok iránti érzékenyítésre, amely aztán az emberi kapcsolatokra is jó hatással van.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke elmondta, hogy év végéig tervezetten Budapest és még 9 vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém vármegye oktatási intézményeiben tartanak kutya-asszisztált foglalkozásokat, a program sikeressége esetén várható annak bővítése. A programot a gyakorlatban Lakos Judit gyógypedagógus, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány új foglalkozásvezetője és négy kutya-asszisztált terápiával foglalkozó civil szervezet együttműködésével valósítják meg.

A résztvevők felhívták a figyelmet a biztonság fontosságára: gyermekek részvételével zajló kutyás foglalkozásokon kizárólag vizsgázott ebek és megfelelő végzettséggel rendelkező foglalkozásvezetők jelenléte indokolt.

vehir.hu
további cikkek
Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. 2024. február 26. 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. 2024. február 26. 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.