Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
10°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
10°C

Kistelepülések találkoztak a barátságos futballtornán

2023. augusztus 6. 10:19
Négy település csapatainak részvételével rendeztek amatőr kispályás futballtornát Hajmáskéren szombaton. 
 

A felnőttek között Hajmáskér, Sóly, Vilonya és Peremarton csapatai mérték össze tudásukat, míg a 8-12 éveseket összefogó utánpótlás kategóriában a két vilonyai csapat mellett Hajmáskér és Sóly fiataljai léptek pályára. 

A torna ötletgazdája Kovács Kálmán, aki Vilonyán a korábban megszűnt kispályás futballcsapat hagyományait szerette volna újjáéleszteni. Amikor felhívást tett közzé, harminc fiatal is jelentkezett, akikkel heti rendszerességgel edzenek. Mindez azonban nemcsak a fociról szól: közösség is épül. Kálmán felelevenítette, hogy a kilencvenes években a faluban sok helyi eseményt a csapat szervezett, a pályán kívül is aktívak voltak, és ezt a hozzáállást szeretné a mai fiatalok körében is meghonosítani. Ebben partnerek a szülők is, így a családok is aktív részévé válnak a közösségnek. 

A környékbeli településeket megszólító tornát az MLSZ megyei szervezete játékvezetőkkel támogatta, Hajmáskér ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a tornacsarnokát, Ovádi Péter parlamenti képviselő pedig az ebéd költségeit fedezte. A képviselő az utánpótlás meccsek után szólt a résztvevőkhöz. Mint mondta, a foci közös nyelv, a tornán pedig minden résztvevő nyertes, hiszen a közös játék révén együtt fejlődnek. 

Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere jelezte: a jövőben is szívesen biztosítanak helyszínt sportrendezvényeknek. Céljuk, hogy a környékbeli kistelepülések között élő együttműködés alakuljon ki, és ne csak a falunapokon járjanak át egymáshoz. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. 2024. február 25. 13:07 Ovádi Péter teljesítette a Sevilla-maratont Ovádi Péter Ovádi Péter teljesítette a Sevilla-maratont A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hatalmas egyéni csúccsal, 3:26:20-as időeredménnyel teljesítette a Sevilla-maratont vasárnap. 2024. február 19. 11:13 A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56 Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér Sóly Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér A sólyi megújult játszótér népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olykor még más településekről is átjárnak ide a családok, hogy a gyermekek kedvükre használják a játékokat. Az önkormányzat a jövőben további fejlesztéseket tervez. 2024. február 16. 9:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.