Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kós Hubert két hét pihenés után beleveti magát az olimpiai felkészülésbe

2023. augusztus 2. 13:52 // Forrás: MTI
Két hetet pihenhet az úszó Kós Hubert, aki múlt pénteken 200 méter háton világbajnoki címet nyert Fukuokában, ezt követően pedig már vissza is utazik az Egyesült Államokba, ahol megkezdi a felkészülést a jövő évi, párizsi olimpiára.

"Elsősorban most fáradt vagyok, hiszen néhány nappal ezelőtt úsztam csak a döntőmet, de boldognak is érzem magam, mert világbajnok vagyok, meg tudtam csinálni" - nyilatkozta szerdán az M4 Sportnak Kós.

A 20 esztendős sportoló elárulta, augusztus 15-én utazik vissza az Egyesült Államokba, augusztus 18-án pedig az Arizona State egyetemen - ahol a legendás Michael Phelps edzője, Bob Bowman csoportjában úszik - megkezdik a felkészülést.

Archív fotó: Czeglédi Zsolt/MTIArchív fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

"Az olimpia évében kell a legkeményebben dolgozni, remélem, a következő két hétben ki tudom magam pihenni fejben, és megfelelően fel tudok készülni, hogy a legjobb formában legyek" - fogalmazott a fukuokai világbajnokság medencés úszóversenyeinek egyetlen magyar éremszerzője, aki a magyar úszósport 35. vb-aranyát szállította. 

A jövő évi olimpiával kapcsolatban Kós elmondta, 400 és 200 méter vegyesen várhatóan nem indul majd, hiszen előbbi számban csapattársa, a francia Léon Marchand verhetetlen, utóbbi pedig ütközik a 200 méter háttal. Hozzátette, a program alapján a 100 méter pillangó tűnik még olyan számnak, ahol jól szerepelhet, valamint szeretne 100 méter háton is rajthoz állni azt követően, hogy Fukuokában a hetedik lett.  

Kós Hubert - aki vélhetően idén még karácsonykor sem utazik haza - elárulta, a tavalyi, 200 méter vegyesen szerzett római Európa-bajnoki címét "ajándéknak" fogja fel, amit Marchand-tól kapott, aki nem vett részt a kontinensviadalon. A mostani 200 méter háton aratott sikere azonban 20 éves munka gyümölcse, ráadásul olyan idővel sikerült nyernie (Bernek Péter 2017-es országos csúcsát adta át a múltnak), amivel a tavalyi budapesti világbajnokságon is megelőzte volna a riói olimpiai bajnok Ryan Murphyt, akit a fukuokai vb-döntőben utasított maga mögé.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.