Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sós Csaba szerint vannak tehetségek, de repedéseket is lát a bástyán

2023. július 30. 18:20 // Forrás: MTI
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nem mindenki teljesítményével volt elégedett a Fukuokában rendezett világbajnokságon.

A szakember az MTI-nek értékelve rávilágított, amennyiben Milák Kristóf vállalja a szereplést, és a papírforma alapján hoz egy, de inkább két aranyat, akkor Kós Hubert 200 méter háton aratott sikere mellett is lettek volna érmek, azonban "ez sem fedné el teljesen a dolgokat".

"Alapvetően arra gondolok, hogy vannak olyanok, akik egyéni csúcsot, vagy annak közelében képesek úszni az előfutamban, utána viszont nem tudják ezt megismételni. Ezt emberileg és szakmailag is meg tudom érteni, ugyanakkor mégis vannak olyanok, akiknek ez sikerül" - fogalmazott a szakember, aki szerint "a bástyán vannak repedések", ezen kell nagyon keményen dolgozniuk.

A kapitány szokás szerint kiemelte, alapvetően mindenkivel elégedett, aki egyéni legjobbját, vagy ahhoz közeli eredményt úszott, hiszen ezeknek a versenyzőknek ez "felér egy világcsúccsal".

Sós Csaba elárulta, többek teljesítményével - például a 400 méter vegyesen nyolcadik Holló Balázzsal - elégedetlen volt.

A későbbi győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Koszticsák SzilárdA későbbi győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd

"Nem kertelek, szerintem ha úgy dolgozik, ahogyan én azt elvárom, akkor érmes lehetett volna. Huszonhárom évesen négyszázon szerintem elvárható, hogy valaki egy másodpercet javuljon, és szerintem ez benne is lett volna" - fogalmazott a kapitány.

Sós hangsúlyozta, továbbra is vannak tehetségek és a jövőben is lesznek az Úszó Nemzet Programnak köszönhetően, amely által megtalálják majd a jövő Egerszegi Krisztináit és Milák Kristófjait.

Az úszók előtt kemény időszak áll, ugyanis idén még a bukaresti rövidpályás Európa-bajnokságon kell bizonyítaniuk, majd februárban az olimpia évében újabb világbajnokságot rendeznek Dohában, ráadásul még egy Európa-bajnokság is "beugorhat".

Sós Csaba elárulta, a mostani helyzetet látva, a korábbi elképzelésekkel ellentétben jelentős csapattal szeretne részt venni a rövidpályás kontinensviadalon.

"Láthattuk Kós Hubertnél, hogy aki tud rajtolni, fordulni, annak hatalmas előnye van, ezt versenyen is gyakorolni kell, csak edzésen nem lehet" - mondta a kapitány.

A magyar medencés úszók Kós Hubert 200 méter háton aratott győzelmének köszönhetően egy éremmel zárták a viadalt, így nem szakadt meg a sorozat, továbbra is minden világbajnokságról legalább egy dobogós helyezéssel tértek haza.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.