Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C

Kislődön van mire jövőt építeni

2023. július 30. 17:48
Színes falunapi forgataggal ünnepeltek a kislődiek hétvégén.

Bármilyen közösségről is legyen szó, az ünnepek fontosak az életben. Az összetartozás pillanatai ezek, amikor megpihenve egy kicsit örülhetünk annak, hogy a sok erőfeszítésnek és összetartásnak köszönhetően haladunk előre az életben, állva olykor a viharokat is. 

Ez egy olyan nagyobb közösség életében is fontos, mint egy falu népe. Hisz lehet bármilyen jó adottságú egy környék, ha az ott élők csak szigetekként léteznek egymás mellett és nem kerülnek kapcsolatba, nem fognak össze, sosem fognak előrelépni, és sosem lesz igazán jó ott élni. 

Ahogy Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is rávilágított ünnepi köszöntőjében, egy több száz éves település csak úgy tud fennmaradni, ha erős közösség alkotja. Kislőd márpedig ilyen település. A fejlődés útján van, ami szintén a közösség erejének köszönhető. A Magyar Falu Programnak hála sok sikeres pályázattal rendelkeznek, legutóbb egy kisbuszal gazdagodott a település.

Ezt a fejlődést is ünnepelték a helyiek szombaton a falunapon, ahol gazdag program várta az érdeklődőket: többek között főzőverseny, természetismereti túra, nemzetiségi és hagyományőrző csoportok táncos műsora, zenés-jelmezes interaktív mesekoncert, operett műsor és könnyűzenei koncertek színesítették a napot.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. ma 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   ma 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. ma 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. ma 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.