Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Visszahódítaná a bajnoki címet az OTP Bank-Pick Szeged

2023. július 25. 18:31 // Forrás: MTI
Vissza szeretné hódítani a magyar bajnoki címet az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a Bajnokok Ligájában pedig a minimum elvárás a továbbjutás a csoportkörből - közölte Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője kedden, a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

A szakember elmondta, a megújult csapat és a felfrissült szakmai stáb hasonló célokkal vág neki az új idénynek, mint az előzőnek: itthon szeretnék visszahódítani a bajnoki címet és megszerezni a Magyar Kupát. A Bajnokok Ligájában a minimumcél a továbbjutás a csoportból, de szeretnének minél tovább jutni az egyenes kieséses szakaszban, ehhez kellenek majd bravúrok - közölte a cégvezető.    

Hétfőn a csapat a szlovéniai Roglába utazik kéthetes edzőtáborba, augusztus 10-én pedig a szlovén Gorenje Velenje ellen játszik edzőmeccset, majd Franciaországban egy felkészülési tornán vesz részt - tudatta Kiss Bence.

A szurkolók augusztus 23-26. között a Szegedi Ifjúsági Napokon az OTP Bank-Pick Szeged kitelepülésén találkozhatnak személyesen a játékosokkal. A bérletesek augusztus elejétől újíthatják meg belépőiket, majd két héttel később már új bérletek is vásárolhatók - közölte a cégvezető.

Itthon a csúcsra tör a Szeged (archív fotó)Itthon a csúcsra tör a Szeged (archív fotó)

Az előző szezon végéig a Pick Akadémiát irányító Kárpáti Krisztián vezetőedző munkáját a szintén az utánpótlásban dolgozó Vladan Jordovic segíti másodedzőként. A vezetőedző elmondta, a csapattal hétfőn kezdték el a közös munkát: a játékosok orvosi vizsgálatokon, erőnléti, állóképességi teszteken vettek részt. A felkészülés során olyan új sporttudományos módszereket vezetnek be, melyeket korábban nem használtak.

A tizenkét napos szlovéniai edzőtábor során hét új játékost kell beépíteni a csapatba, így a munka felét teszi majd ki a fizikai felkészítés, a másik fele lesz labdás edzés. A franciaországi tornát követően a csapat a Partizan Beograddal játszik Szegeden felkészülési mérkőzést, majd szeptember 1-jén már a Gyöngyöst fogadják a Pick Arénában első bajnoki mérkőzésükön - mondta Kárpáti Krisztián.

A vezetőedző szerint jó erőfelmérő lesz az első idegenben játszott bajnoki meccs, melyen szeptember 9-én a Ferencváros összeszokott csapatával találkozik a Szeged.

Szeptember 13-án vagy 14-én a PSG ellen kezdi el a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit a Pick Szeged - közölte Kárpáti Krisztián, hozzátéve az összecsapást szeretnék megnyerni, a csapat alkalmas erre, a játékosok motiváltak.

A hosszú szezonban gyakran hétköznap és hétvégén is mérkőzések várnak majd a játékosokra, így fontos lesz a formaidőzítés. A szakmai stáb célja közelíteni a felnőtt csapatot és az akadémiát, lehetőséget biztosítani a fiataloknak, amennyiben teljesítményükkel és edzésmunkájukkal rászolgálnak erre - hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, ez azonban nem mehet az eredményesség rovására.    

A négy éve Szegeden dolgozó Vladan Jordovic másodedző szerint nincs kész recept a sikerre, napról napra keményen kell dolgozni. A szakember a csapategység fontosságát hangsúlyozva fontos feladatnak nevezte az új játékosok beillesztését.

Bánhidi Bence csapatkapitány elmondta, a következtető hetekben kemény munka vár a játékosokra. A válogatott beálló elárulta, a nyáron öthetes programot dolgozott végig, így a háta sokkal jobb állapotban van mint korábban, szinte százszázalékos munkát tud már végezni.

vehir.hu
Tál Dominik
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. ma 4:03 Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  tegnap 22:54 Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Telekom Veszprém Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Ahogy az elmúlt kiírásban, a Telekom Veszprémnek idén sem sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében való szereplést. Az „Építők” a sorozat negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján 33-28-ra kikapott a dán Aalborg Handbold vendégeként, így összesítetésben 64-60-ra alulmaradt a párharcban. tegnap 20:24 Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta Miklós csapata elődöntős Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti kettős győzelemmel jutott tovább a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjéből. 2024. április 30. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.