Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Bíró Attila: optimista vagyok, jól néz ki a csapat

2023. július 23. 11:08 // Forrás: MTI
Optimistán várja a spanyolok elleni hétfői világbajnoki negyeddöntőt Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Szép lassan készülgettünk a spanyolokból. Az elmúlt napokban már csak ezen volt a fókusz, de már az Új-Zéland elleni meccs napján is. Amit szerettem volna a felkészülésben megvalósítani, azt sikerült. Optimista vagyok, jól néz ki a csapat. Nyugodtak vagyunk, de van bennünk egy egészséges izgatottság" - nyilatkozta a szakember vasárnap az M4 Sport fukuokai stábjának.    

A tréner hozzátette, szombaton a hollandokkal egy rövidebb kétkapus edzést tartottak, a sorozatban ötödik világbajnoki címükre hajtó amerikaiakkal pedig szinte éles meccskörülmények között gyakorolhattak.

"Ez nagyon fontos volt, az eredménybe nem mennék bele, de jól működött a védekezés és a támadás is. Ha azt a játékot tudjuk nyújtani, amit tegnap az amerikaiak ellen, akkor a spanyolokat biztos megverjük" - jelentette ki Bíró Attila, aki szerint leginkább arra van szükség, hogy a spanyolok lövőit sikeresen blokkolják, amennyiben ez nem valósul meg, akkor kell egy olyan kapusteljesítmény, amire azért korábban volt már precedens.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a női vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Új-Zéland - Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 20-án. Magyarország 23-5-re nyert. MTI/Koszticsák SzilárdBíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a női vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Új-Zéland - Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 20-án. Magyarország 23-5-re nyert. MTI/Koszticsák Szilárd

 "Az új szabályok arra épülnek, hogy minél több gól legyen, mi szeretnénk ezek ellen menni, keveset kapni, még akár azon az áron is, hogy kevesebb gólt lövünk, de mindenképpen legalább eggyel többet, mint a spanyolok" - fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

Máté Zsuzsanna szerint a találkozó eleje kulcsfontosságú lehet, a spanyolok ugyanis nagyon magas koncentrációval és tűzzel tudnak kezdeni.

"Nekünk ezt ugyanúgy hozni kell és végig a nyakukban lihegni" - nyilatkozta a válogatott játékos.

Rybanska Natasa elmondta, a csapategység egyre jobban összeáll, ott tartanak, ahol kell, ugyanakkor nagy szükség volt a hollandok és az amerikaiak elleni gyakorlásra, hiszen a csoportkörben nem tudtak ilyen minőségi riválisokkal találkozni.

"Rutinunk van velük szemben, de régen sikerült fontos meccsen nyerni ellenük. Két éve a világliga negyeddöntőben nyertünk ellenük, de azt nem hasonlítanám egy ilyen vb-negyeddöntőhöz. Nagyon összetett az ellenfél, két-három erős centerrel játszik, remek átlövőkkel. Nem lesz egyszerű, de erre készültünk, szerintem jók leszünk!" - mondta a spanyolokkal kapcsolatban a játékos.    

A magyar-spanyol negyeddöntőt közép-európai idő szerint hétfőn 12.30-kor rendezik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.