Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült

2023. július 20. 15:45
A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is.

A beruházásnak köszönhetően a három település – Márkó, Bánd és Veszprém – között zavartalan, folyamatos kerékpározásra nyílik lehetőség.

Az útszakasz forgalomba helyezése egyelőre még folyamatban van, de hamarosan a turisták és a helyi lakosok egyaránt élvezhetik Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonalát – mondta el Brányi Mária alpolgármester.

A kerékpárút a Veszprémvölgyi út aszfaltburkolatához csatlakozva indul és Veszprém-Bánd közigazgatási határáig tart 4465 méter hosszan. A nyomvonal a Csatár-hegy tövében, a Séd patak folyásirány szerinti jobb oldalán halad a meglévő mezőgazdasági úton, a 8-as főút alatti átvezetése a Séd melletti közúti híd alatt folytatódik.

A megnyitó után bemutatták a rendezvényen részt vevő gyermekeknek a nyáron átadott V-bike rendszer használatát is, hiszen az innovatív beruházás nem csak a felnőttek számára elérhető, már egy tíz éves gyermek is nyugodtan kipróbálhatja az elektromos rásegítéssel rendelkező bicikliket.

Kerékpározni nem csak szórakoztató időtöltés, és testmozgás, de kitűnő alternatíva az autós közlekedésre is. Ahhoz azonban, hogy előnyeit élvezni lehessen,  szükség van a KRESZ pontos ismeretére is, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket. Ezért az eseményen a KRESZ ismereteiket is tesztelhették a jelenlévő általános iskolások, akik kitűnő eredményeik díjazásaként apró ajándékokat is kaptak a szervezőktől.

A Márkó-Bánd kerékpárút mellett a napokban mutatták be a Gyulafirátót-Veszprém szakaszon épülő bicikliutat is, ahol Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte a Veszprémben átadott új futóköröket és az új pumpapályát is a V-bike rendszer mellett, rámutatva, hogy az itt élők számára az aktív kikapcsolódáshoz már rengeteg lehetőség adott.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. tegnap 23:28 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. tegnap 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. tegnap 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   tegnap 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.