Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült

2023. július 20. 15:45
A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is.

A beruházásnak köszönhetően a három település – Márkó, Bánd és Veszprém – között zavartalan, folyamatos kerékpározásra nyílik lehetőség.

Az útszakasz forgalomba helyezése egyelőre még folyamatban van, de hamarosan a turisták és a helyi lakosok egyaránt élvezhetik Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonalát – mondta el Brányi Mária alpolgármester.

A kerékpárút a Veszprémvölgyi út aszfaltburkolatához csatlakozva indul és Veszprém-Bánd közigazgatási határáig tart 4465 méter hosszan. A nyomvonal a Csatár-hegy tövében, a Séd patak folyásirány szerinti jobb oldalán halad a meglévő mezőgazdasági úton, a 8-as főút alatti átvezetése a Séd melletti közúti híd alatt folytatódik.

A megnyitó után bemutatták a rendezvényen részt vevő gyermekeknek a nyáron átadott V-bike rendszer használatát is, hiszen az innovatív beruházás nem csak a felnőttek számára elérhető, már egy tíz éves gyermek is nyugodtan kipróbálhatja az elektromos rásegítéssel rendelkező bicikliket.

Kerékpározni nem csak szórakoztató időtöltés, és testmozgás, de kitűnő alternatíva az autós közlekedésre is. Ahhoz azonban, hogy előnyeit élvezni lehessen,  szükség van a KRESZ pontos ismeretére is, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket. Ezért az eseményen a KRESZ ismereteiket is tesztelhették a jelenlévő általános iskolások, akik kitűnő eredményeik díjazásaként apró ajándékokat is kaptak a szervezőktől.

A Márkó-Bánd kerékpárút mellett a napokban mutatták be a Gyulafirátót-Veszprém szakaszon épülő bicikliutat is, ahol Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte a Veszprémben átadott új futóköröket és az új pumpapályát is a V-bike rendszer mellett, rámutatva, hogy az itt élők számára az aktív kikapcsolódáshoz már rengeteg lehetőség adott.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. tegnap 8:31 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.