Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C

Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült

2023. július 20. 15:45
A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is.

A beruházásnak köszönhetően a három település – Márkó, Bánd és Veszprém – között zavartalan, folyamatos kerékpározásra nyílik lehetőség.

Az útszakasz forgalomba helyezése egyelőre még folyamatban van, de hamarosan a turisták és a helyi lakosok egyaránt élvezhetik Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonalát – mondta el Brányi Mária alpolgármester.

A kerékpárút a Veszprémvölgyi út aszfaltburkolatához csatlakozva indul és Veszprém-Bánd közigazgatási határáig tart 4465 méter hosszan. A nyomvonal a Csatár-hegy tövében, a Séd patak folyásirány szerinti jobb oldalán halad a meglévő mezőgazdasági úton, a 8-as főút alatti átvezetése a Séd melletti közúti híd alatt folytatódik.

A megnyitó után bemutatták a rendezvényen részt vevő gyermekeknek a nyáron átadott V-bike rendszer használatát is, hiszen az innovatív beruházás nem csak a felnőttek számára elérhető, már egy tíz éves gyermek is nyugodtan kipróbálhatja az elektromos rásegítéssel rendelkező bicikliket.

Kerékpározni nem csak szórakoztató időtöltés, és testmozgás, de kitűnő alternatíva az autós közlekedésre is. Ahhoz azonban, hogy előnyeit élvezni lehessen,  szükség van a KRESZ pontos ismeretére is, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket. Ezért az eseményen a KRESZ ismereteiket is tesztelhették a jelenlévő általános iskolások, akik kitűnő eredményeik díjazásaként apró ajándékokat is kaptak a szervezőktől.

A Márkó-Bánd kerékpárút mellett a napokban mutatták be a Gyulafirátót-Veszprém szakaszon épülő bicikliutat is, ahol Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte a Veszprémben átadott új futóköröket és az új pumpapályát is a V-bike rendszer mellett, rámutatva, hogy az itt élők számára az aktív kikapcsolódáshoz már rengeteg lehetőség adott.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.