Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Megújult a Cholnoky és Rózsa utcák csomópontjánál lévő játszótér

2023. július 19. 15:24
Az Európa Kulturális Főváros program támogatásával új játékokat helyeztek el és kicserélték a kerítést a játszótéren.

Brányi Mária alpolgármester szerda reggel a helyszínen nyilatkozott a sajtónak. Emlékeztetett, hogy tavaly számos játszóteret felújítottak, rendbe tettek a városban, így a Deák iskola mellett, a Kálvin parkban, a Barátság parkban, és megújult az egyik legnépszerűbb helyszín, a Séd-völgyi magyar népmesei játszótér is. 

A Rózsa út 48. társasház melletti játszótéren ezúttal új gömbmászókát és dinamikus lengő-forgó hintát helyeztek el, valamint lecserélték a kerítést. Ugyanakkor megtartották azokat a már itt lévő játékokat, amiknek megfelelő a műszaki állapota.Az alpolgármester hozzátette: a környezet tervezett füvesítését az időjárás függvényében tudják elvégezni. 

Ami az idei terveket illeti, további négy-öt helyszín megújítása került napirendre,  ezek között szerepel a Szerelem-szigeten lévő rézsűs játszótér, az egykori vidámpark területén található játszótér,  elsőként pedig a Vilonyai utcában látnak hozzá a munkához, ott már néhány héten belül átadhatják a területet a kivitelezőnek.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. tegnap 23:28 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. tegnap 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. tegnap 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   tegnap 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.