Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C

A vízbázisért aggódik az LMP

2023. július 18. 13:19
A karsztvíz védelmében tartott sajtótájékoztatót kedden az LMP Veszprémben.

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője és Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke két, a veszprémi ivóvízbázist veszélyeztető üggyel kapcsolatban fogalmazták meg véleményüket. 

Keresztes László Lóránt, és Gerstmár FerencKeresztes László Lóránt, és Gerstmár Ferenc

Egyfelől a Csererdő területén, a hulladéklerakónál valamint az egykori Bakony Művek területén kialakult talajszennyezésről beszéltek, melyek ügyében az állam jár el. Gerstmár emlékeztetett: áprilisban a közgyűlés nyilvánossága előtt kérdezte a fejleményekről a polgármestert, aki nem tudott új információval szolgálni. Az LMP képviselője szerint a városvezetésnek aktívabban nyomon kellene követnie a kármentesítés alakulását. 

A másik téma a márkói murvabánya területén lerakott hulladék, ami szintén veszélyezteti a vízbázist. Ezzel kapcsolatban korábban Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő azt nyilatkozta, hogy hulladék lerakására sem korábban, sem a jövőben nem adnak ki engedélyt a kérdéses területre. Keresztes azonban rámutatott, hogy a kormányhivatal előzetes állásfoglalásában támogatta az engedély megadását,  annak ellenére is, hogy a Bakonykarszt vezetése azt egyértelműen veszélyesnek tartotta. Az LMP-s politikus azt ígérte, felveszi a kapcsolatot Ovádival, és arra kéri majd: működjenek együtt ebben az ügyben, hogy megvédhessék a veszprémi vízbázist. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. ma 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.