Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

A vízbázisért aggódik az LMP

2023. július 18. 13:19
A karsztvíz védelmében tartott sajtótájékoztatót kedden az LMP Veszprémben.

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője és Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke két, a veszprémi ivóvízbázist veszélyeztető üggyel kapcsolatban fogalmazták meg véleményüket. 

Keresztes László Lóránt, és Gerstmár FerencKeresztes László Lóránt, és Gerstmár Ferenc

Egyfelől a Csererdő területén, a hulladéklerakónál valamint az egykori Bakony Művek területén kialakult talajszennyezésről beszéltek, melyek ügyében az állam jár el. Gerstmár emlékeztetett: áprilisban a közgyűlés nyilvánossága előtt kérdezte a fejleményekről a polgármestert, aki nem tudott új információval szolgálni. Az LMP képviselője szerint a városvezetésnek aktívabban nyomon kellene követnie a kármentesítés alakulását. 

A másik téma a márkói murvabánya területén lerakott hulladék, ami szintén veszélyezteti a vízbázist. Ezzel kapcsolatban korábban Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő azt nyilatkozta, hogy hulladék lerakására sem korábban, sem a jövőben nem adnak ki engedélyt a kérdéses területre. Keresztes azonban rámutatott, hogy a kormányhivatal előzetes állásfoglalásában támogatta az engedély megadását,  annak ellenére is, hogy a Bakonykarszt vezetése azt egyértelműen veszélyesnek tartotta. Az LMP-s politikus azt ígérte, felveszi a kapcsolatot Ovádival, és arra kéri majd: működjenek együtt ebben az ügyben, hogy megvédhessék a veszprémi vízbázist. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. ma 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.