Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Építőipar: milyen szakmákra nagy most a kereslet?

2023. július 18. 11:24

Ha állást keresünk, nehéz lehet eldönteni, melyek is a legpiacképesebb szakmák. Főképp, ha már ki is tanultunk egyet, amelyikben nem találtuk meg a számításunkat, és most váltanánk. Azonban van egy olyan szegmens, ahol folyamatos a munkaerőhiány. Cikkünkből kiderül, mely szakmákra a legnagyobb a kereslet az építőiparban!

Építőipari munka a saját lakóhelyünkön

Az építkezések előnye, hogy szinte mindenhol vannak. Így ha nem szeretnénk hosszasan ingázni lakóhelyünkről, fontos szempont lehet a helybeni munka. Website tekintetében a Győrállás állásportálon találhatjuk meg a számunkra legjobb, pozíciót, ahová még a bejárás sem lesz hosszadalmas - persze csak ha az ország északnyugati részében élünk. 

Népszerű építőipari állások

  1. Műszaki előkészítő, magas- és mélyépítő technikus
    Szeretünk és tudunk is tervezni, jól kommunikálunk, és a gyors döntések sem riasztanak? Ha legalább technikusi végzettségünk van az építőipar területén, érdemes megpróbálni a műszaki előkészítői pozíciót. A feladataink lesznek az ajánlatok és szerződések előkészítése, az anyagszükséglet alapos felmérése, dokumentációs és egyéb adminisztratív munkák ellátása is. Mindezek miatt fontos, hogy jól bírjuk az akár ismétlődő feladatokat is.
     
  2. Építésvezető
    Van legalább egy éves tapasztalatunk generálkivitelezésben, jól kommunikálunk, és lételemünk a csapatmunka? Az építésvezető munkája összetett és sokrétű. A partnerekkel való kapcsolattartáson túl ugyanis a magasépítési munkálatok irányítását, a munkafolyamatok szervezését és az építési napló vezetését is ő végzi. Ennél a munkánál tehát fontos, hogy szeressünk az emberekkel együtt dolgozni, ugyanakkor jó szemünk legyen a szakmai fogásokra is.
     
  3. Nyílászáró-beépítő
    Egy jó szakemberre, aki precízen képes beépíteni a különböző árnyékolástechnikai berendezéseket, nyílászárókat, mindig nagy a kereslet. A nyílászáró-beépítő fontos, hogy munkájára igényes legyen, hatékonyan oldja meg a problémákat, és képes legyen önállóan dolgozni. Ha mindezen tulajdonságokkal rendelkezik, számos állás közül válogathat az építőiparban.
     
  4. Látványtervező
    A műszaki tervek gyártását, a belsőépítészeti tervezést és mindezekről a prezentációk készítését is a látványtervező mérnökök végzik. Számukra előny, ha nyelvtudással, valamint saját autóval is rendelkeznek - ha még ezek a feltételek is stimmelnek, jó eséllyel pályázunk egy ilyen típusú állásra.
     
  5. Acélszerkezet-szerelő (betanított)
    Ha még kevesebb tapasztalattal rendelkezünk az építőiparban, érdemes egy segédmunkával kezdenünk. Acélszerkezet szereléséhez ugyanis egyaránt keresnek képzett szakmunkásokat és segédmunkaerőt is, nagyon gyakran betanítást is biztosítva.

Nem minket választottak egy munkára?

Akkor sem szabad elkeseredni! Az önéletrajzunk felfrissítésével, az ismereteink folyamatos bővítésével és az állásportálok fáradhatatlan figyelésével jó eséllyel fedezhetnek fel minket hamarosan a toborzók. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.