Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Divatba jött a bordázott kerítés

2023. július 17. 11:44

Az építészeti trendek szinte évről évre változnak, de hiába a divat, nem ez az a hóbort, ami irányítja elképzeléseinket, mivel leginkább a személyes igényeink alapján hozunk döntést. Ám kénytelenek vagyunk szót ejteni a bordázott kerítésekről, konkrétan a WPC változatokról. 

Ezen népszerű termékek telepítése nagy előnyökkel járhat, tehát most górcső alá vesszük őket. Tarts velünk, ha még nem született meg a kerítés.

A kerítés anyagának kiválasztása

A kerítés telepítése előtt egy másik fázison is túl kell jutnunk; a tervezés fázisán, amely alatt a megfelelő anyag kiválasztását is értjük. A WPC Nagyker segíthet nekünk abban, hogy minőségi alapanyagokat használjunk fel a telepítés során, de a döntés a miénk. Érdemes a bordázott WPC kerítés mellett dönteni.

Több szempont is támogathat minket a döntéshozatal során.

  1. Az átláthatóság mértéke: Érdemes átgondolni, mennyire szeretnénk védeni a magánéletünket. A kerítések a hangszigetelésben nem igazán tudnak segédkezni, de a belátásgátlás területén 100%-os mértékben helytállnak.
  2. A megjelenés: A kerítés nem kicsit képes megváltoztatni az ingatlanról alkotott képet. Általában mindenki a lakása építészeti stílusához illő, modern kerítést választ szívesen.
  3. A biztonságérzet: A kisgyermekek, idősek és háziállatok jelenléte mellett felmerülhet még egy kérdés; mi lesz a biztonságos környezettel? Ilyenkor olyan kerítés a jó, ami nem szálkásodik, nem képes megkarcolni másokat, illetve kerülni kell a csúszós felületeket is. 

A bordázott WPC kerítésről

A bordázott WPC kerítés a fa és a műanyag kombinálása, egy olyan tartós megoldás, amely akár évtizedeken át képes jól szolgálni otthonunk védelmét és kényelmét. Megszólalásig hasonlít a fához, de sokkal időtállóbb. A WPC változat ugyanis nem korhad, nem szálkásodik, nem tesz benne kárt az időjárás és az UV-sugárzás sem. 

Nyolcféle színben is beszerezhetjük, vagyis könnyen rálelhetünk a nekünk tetsző színárnyalatokra. A bordázott lécek egyik oldala sűrűbben, míg a másik ritkábban bordázott, így bármelyik oldalát használhatjuk. 

A WPC kerítés tisztítása szakszerűen

A WPC kerítés nem az a kerítés, amit 2-3 évente csiszolgatni és festeni kell. Azonban időnként a tisztításra kell némi időt szánnunk, ezáltal megakadályozható a szennyeződések, a lerakódások okozta elszürkülés.

Használhatunk nagynyomású mosót, de csak alacsony nyomással! Az időjárás okozta szürke patina megőrzésére, a makacs koszfoltok eltüntetésére kifejezetten alkalmasak azok a speciális tisztítószerek, amelyeket erre a célra fejlesztettek ki. 

Ezenkívül a vízbázisú, természetes olajokból álló WPC ápoló olajokkal szintén jól járunk, mivel selyemfényű matt bevonattal látja el a felületet, felfrissítve ezzel annak struktúráját, színét. 

A WPC kerítésekkel tehát sok időt és energiát spórolhatunk, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól mutatnak, különösen a bordázott darabok. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.