Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen képzési lehetőségek vannak a fővárosban?

2023. július 14. 10:46

Egy új szakma elsajátítására nincsen kedvezőtlen időszak, hiszen minden tanulással töltött idő befektetés a jövőbe. Érdemes megragadni minden lehetőséget, hiszen egy-egy rövidebb tanfolyam akár a nyári szünidő alatt is elvégezhető. A következőkben a fővárosban induló képzések közül szemezgettünk. 

Divatszakértő és stylist képzés

Az egyik folyamatosan induló felnőttképzés Budapest városában a divatszakértő és stylist tanfolyam. A TanfolyamGURU.hu közvetítőoldalon elérhető bemutatóból kiderül, hogy azok jelentkezését várják erre a képzésre, akik szeretnének mélyrehatóbb tudást szerezni az aktuális trendekkel kapcsolatban. A képzés során megismerkedhetsz a kortárs magyar tervezőkkel, hiszen az oktatók is javarészt a hazai divatvilág meghatározó alakjai lesznek. 

A kurzus során a tanárok segítenek a kreatív koncepciók megvalósításában, megismertetnek a különböző anyagokkal, a fenntartható divatról is szó lesz, valamint a személyes stylingról is, hogy minél könnyebben tudj tanácsot adni másoknak. 

A képzés gyakorlatorientált, számtalan fotózással, styling feladatok megoldásával tarkított, sőt nyilvános eseményekre is sor kerül, ahol tervezőkkel is találkozhatsz, megismerkedhetsz.

Szakács szaktechnikus tanfolyam

Ez a képzés az új rendszer szerinti tanfolyam, értéke megegyezik a korábbi OKJ-val. A szakács szaktechnikus részletesebben tanulja az ételkészítés fortélyait a hagyományos szakácsnál. 

A tanfolyam körülbelül egy tanévet vesz igénybe és érettségivel lehet jelentkezni. A szakács szaktechnikus a tanfolyam során elsajátítja a hideg és melegkonyhai ételkészítési ismereteket, de emellett olyan kiegészítő tudásra is szert tesz, ami egy konyha vezetéséhez kell. 

Megtanulja, hogy hogyan kell gazdálkodni a raktárkészlettel vagy éppen miként járjon el egy-egy problémás helyzetben akár beosztottjaival, akár a vendégekkel kapcsolatban.

Kézműves sajtkészítő tanfolyam 

Ezt a tanfolyamot viszonylag rövid idő alatt, néhány hónapon belül elvégezheted. A leendő sajtkészítő a különböző típusú sajtok, amely lehet friss vagy érlelt, illetve a túró  készítésének fortélyait sajátítja el a képzésen. 

Ha szeretnéd barátaidat házi sajtokkal meglepni a nyári grillezéskor vagy az őszi újbor kóstolása során, akkor egy rövidutas sajtkészítő tanfolyam biztos szakmai tudást tud nyújtani. Sajtot ugyanis nemcsak üzemekben vagy kistermelői helyiségekben lehet előállítani, hanem kis mennyiségben otthon is, amihez nem kell sokkal több felszerelés, mint egy nagyobb edény, tej és egy fakanál. 

A budapesti színes képzési kínálat lehetővé teszi, hogy megtalálhasd azt, ami igazán érdekel, legyen szó akár a divatról, vagy a főzésről vagy éppen a sajtkészítésről. Természetesen a gyűjtőoldalakon a tipikusan fiús szakmák tanfolyamai elérhetőek, amelyekre most a helyszűke miatt nem tértünk ki, de érdemes tovább böngészni az oldalon.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.