Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miért jó ajándék a gyerek quad?

2023. július 12. 12:13

Ha valaki azt mondja, hogy quadozás, akkor garantáltan egy extrém sport jut eszünkbe, végtelen száguldozással, emelkedőkkel, terepen. Ez még nagyjából nem is áll messze a valóságtól, de azt már kevesen tudják, hogy ezeket a járműveket hobbi szinten is lehet használni, például már gyerekeknek is.

Speciális gyerek quadok is elérhetőek

Természetesen itt nem arról van szó, hogy a legkisebbeknek felnőtteknek készült “vadállatokat” kell megszelídíteniük. Ma már léteznek külön gyerek quad kategóriák is, például a Szigetmotor oldalán. Ennek köszönhetően már a beszerzés is sokkal egyszerűbb, sőt arra is lehetőség van, hogy az egész család számára vásároljunk quadokat, hisz különböző méretben kaphatóak.

Még mielőtt bemutatjuk a gyerek quadokat, érdemes pár gondolatot önmagában erről a járműről is beszélni. Ezeket a közlekedési eszközöket szokás még négykerekű motornak is nevezni, ugyanis itt is szarvkormányt használunk az irányításhoz. Viszont a kétkerekű “kollégákhoz” képest sokkal stabilabbak, ezért is lehet őket bármilyen terepen használni.

A szakmai megnevezése egyébként ATV, azaz All-Terrain Vehicle. Nyugodtan száguldozhatunk vele aszfalton, mezőkön, dombokon, de még sárban is megállja a helyét. Egy quad számtalan lehetőséget hordoz magában, ami már nemcsak a felnőttek szórakozása lehet, ugyanis gyerekek számára is elérhető ez a jármű.

A gyerek quadok tulajdonképpen ugyanúgy néznek ki, mint a “nagytesók”, egyedül méretben és teljesítményben vannak különbségek. Sokkal kisebb, valamint a benne lévő motor is gyengébb, ami két okból is előnyös: a gyermekek is könnyen meg tudják szelídíteni a járművet, továbbá nem kell attól tartani, hogy túl nagy sebességgel fognak haladni.

Miért jó ajándék a gyerek quad?

Tettük fel a címben is a kérdést: manapság a gyerekeket egyre nehezebb kiszakítani a képernyők világából. Az okostelefon, laptop, számítógép, TV és konzol mindig ott van a közelben, sok időt töltenek a szobában ezeket bújva. Egy quad viszont tökéletes eszköz arra, hogy kicsalogassuk őket a “barlangból”. Ha egyszer kipróbáltak egy ilyen járművet, garantáltan nem akarnak majd leszállni róla.

Továbbá az sem elhanyagolható tényező, hogy így már fiatalon megismerkedhetnek a vezetés rejtelmeivel és a jogosítványt is könnyebben fogják megszerezni, arról nem is beszélve, hogy biztonságosabban fognak közlekedni felnőtt korban.

A biztonság miatt nem kell aggódni

A megfelelő védőfelszereléssel és iránymutatással a quadozás egyáltalán nem veszélyesebb, mint a játszótéri csúszdázás vagy hintázás. Általában 3 éves kortól már lehet használni ilyen járművet. Hivatalos nincs minimum korhatár, de egy bizonyos fizikai fejlettségre és erőre szükség van, hogy a quadot vezetni tudják.

Egy ilyen jármű segítségével az egész család együtt mulathat, akár az összes családtag kaphat egy egyedi ATV-t és indulhat is a szórakozás!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.