Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Golovin Vlagyimir elégedett a felmérések eredményével

2023. július 11. 21:40 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elégedett azokkal az eredményekkel, amelyeket a női kézilabda-válogatott játékosai produkáltak a győri edzőtáborban.

Az edző kedden a Kossuth Rádióban elmondta, a magyar szövetségnek és a klubcsapatoknak köszönhetik az összetartás lehetőségét. Mint kifejtette, erőnlétfejlesztés, csapatépítő programok és két labdás edzés szerepel a menetrendben, ennél többet nem lehet kihozni ebből a hétből, hiszen a játékosok hetek óta nem fogtak labdát.

A felméréseken jó adatok születtek, sőt tavaly október-novemberhez képest is javultak. Golovin úgy fogalmazott, vannak még olyan dolgok, amiken javítani kell, de az összkép nagyon pozitív.

Hozzáfűzte, a két édesanya, Szöllősi-Zácsik Szandra és Debreczeni-Klivinyi Kinga azért nem tagja a jelenlegi keretnek, hogy a családjukkal lehessenek, Szikora Melinda, Faluvégi Dorottya és Papp Nikolett pedig már a külföldi klubcsapatuknál vannak, de a hivatalos válogatott heteken ők is csatlakoznak majd a többiekhez.

A következő összetartás augusztusban lesz, amikor a lengyel válogatottal szerettek volna felkészülési mérkőzést játszani, de a lengyelek visszamondták a lehetőséget, ezért a Ferencvárossal lesz közös edzése és meccse a magyar válogatottnak.

Ősszel az Eurokupában a norvégok és az osztrákok lesznek az ellenfelek, utána Németországban, a világbajnokság előtt pedig Hollandiában játszanak edzőmeccseket.

A decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság kapcsán a szövetségi kapitány megjegyezte, a csoportban és az azonos ágon szereplő csapatok közül Svédország, Montenegró és Horvátország is a magyarok előtt van pillanatnyilag, de mindent megtesznek, hogy elérjék a céljukat.    

Golovin arra is kitért, hogy a közeljövőben a Győr és a Ferencváros új vezetőedzőjével, az egyaránt dán Ulrik Kirkelyvel és Martin Albertsennel is felveszi a kapcsolatot, és úgy tudja, mindketten jó kapcsolatot akarnak ápolni a válogatottal.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.