Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Útmutató az okosóra választásához

2023. július 11. 9:35

Az okoselektronikát ma már távolról sem kizárólag az olyan klasszikus eszközök alkotják, mint amilyenek például az okostelefonok, a tabletek vagy a notebookok, hanem egyre elterjedtebbek már az okosórák, amelyekből jobbnál jobb modelleket találhatsz a piacon.

Elég csak megnézned például a Buywatch.hu Ice-watch márka kínálatát, ahol többféle paraméterrel rendelkező okosóra közül válogathatsz. Ez egyrészről örvendetes tény, ugyanakkor alaposan meg tudja nehezíteni a dolgodat.

Ezért is gondoltunk arra, hogy az alábbiakban minden paramétert összegyűjtünk, ami fontos lehet ahhoz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb modellt.

Termékdizájn

A termékdizájn tekintetében két nagyobb csoportot különböztetünk meg az okosórák között. Vannak a klasszikus óraformával rendelkező típusok, és a szögletesebb, ezáltal könnyebben kezelhetőbb kijelzővel rendelkező változatok, mint például az Ice-watch Smart One okosóra, amely egy trendi, unisex modell.

Hogy ezek közül te melyiket választod, azt leginkább a preferenciáid befolyásolják majd. Azt kell eldöntened, hogy számodra a megjelenés vagy a kezelhetőség az, ami fontos.

Anyaghasználat

Az okosórák gyártásánál felhasznált anyagok tekintetében is igazán nagy változatosság figyelhető meg. Többségüket általában rozsdamentes acélházba helyezik, de akadnak erős műanyagházas és titánból készült megoldások is. Ez leginkább a termék súlyát fogja majd befolyásolni.

Vízállóság

A vízállóság talán a legjelentősebb paraméter a választásnál, hiszen ez fogja majd meghatározni azt, hogy milyen tevékenységek közben tudod viselni majd az okosórát. 

A fentebb már említett Ice-watch Smart One például IP68 vízállósággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy bátran fürödhetsz vele, vagy elviheted strandolni is. 1-3 m mélységű vízben ugyanis akár 30 percig is bírja.

De az IP 68-as szabvány egyébként megfelelő védelmet nyújt a porral szemben is. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az Ice-watch okosóra egy igazán előnyös választásnak minősül.

Kijelző

A megfelelő okosóra kiválasztásához szintén elengedhetetlen a kijelző átmérőjének és felbontásának figyelembevétele. Ha azt látod, hogy az előbbi minimum 1,5-1,85 hüvelyk, az utóbbi pedig legalább 240x280 képpont, akkor már konstatálható, hogy egy minőségibb modellről van szó. 

Továbbá az irányíthatóság miatt fontos, hogy az általad választott eszköz érintőkijelzővel is rendelkezzen. Ha pedig sportolás közben vagy kesztyűben is szeretnéd használni, akkor fontos, hogy legyen a készülékházon egy oldalsó nyomógomb vagy korona.

Noha a mai cikkünkben alaposan körbejártuk az okosóra választásának témáját, de azt mindenképpen szeretnénk hozzátenni, hogy ezek csak javaslatok. A döntést a saját igényeidnek megfelelően kell meghoznod.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.