Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Női kézilabda-vb: a második kalapban a magyar válogatott

2023. július 3. 15:53 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének csütörtöki sorsolását.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának hétfői híradása szerint Ausztria és Izland szabadkártyát kapott, ezzel teljessé vált a dán, svéd, norvég közös rendezésű torna 32 csapatos mezőnye. A sorsolásra csütörtökön 15.30-tól kerül sor Göteborgban.

A válogatottakat négyes csoportokba sorsolják, amelyekből három-három csapat jut a középdöntőbe. Ott hatos csoportokban folytatják a tornát az együttesek, a középdöntő-csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna lesz a sportág 26. női világbajnoksága, és a 24., amelyen a magyarok is részt vesznek. A mérkőzéseket Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik.

A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A sorsolási kalapok:

1. kalap: Norvégia, Dánia, Montenegró, Franciaország, Hollandia, Svédország, Brazília, Németország
2. kalap: Szlovénia, Spanyolország, Horvátország, Koreai Köztársaság, MAGYARORSZÁG, Románia, Lengyelország, Csehország
3. kalap: Szerbia, Japán, Ukrajna, Grönland, Argentína, Angola, Kína, Kamerun
4. kalap: Kongó, Szenegál, Paraguay, Irán, Kazahsztán, Chile, Ausztria, Izland

Csoportok, helyszínek, hozzárendelt csapatok:

A csoport (Göteborg): Svédország
B csoport (Helsingborg): Montenegró
C csoport (Stavanger): Norvégia
D csoport (Stavanger): Franciaország
E csoport (Herning): Dánia
F csoport (Herning): Németország
G csoport (Frederikshavn): Brazília, Spanyolország
H csoport (Frederikshavn): Hollandia

vehir.hu
további cikkek
Háromgólos vereséget szenvedett a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 Háromgólos vereséget szenvedett a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 Az „ijfabbik” Éles-Veszprém izgalmas mérkőzésen végül 29-26-ra alulmaradt a vendég Kecskemét ellen a férfi kézilabda NB I/B vasárnapi, tizennegyedik fordulójában. tegnap 19:46 Golovin: hatvan percen át kell koncentráltan, csapatként játszani női kézilabda-válogatott Golovin: hatvan percen át kell koncentráltan, csapatként játszani Golovin Vlagyimir szerint a magyar válogatottnak hatvan percen át koncentráltan, csapatként kell játszania a győzelemhez a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó, hétfői fordulójában. tegnap 15:55 Rózsás hétméterese győzelmet ért a VPSE-nek Veszprém Pannon SE Rózsás hétméterese győzelmet ért a VPSE-nek A Veszprém Pannon SE Rózsás Josephine értékesített hétméteresével 28-27-re nyert a Vasas U21 vendégeként a női kézilabda NB II szombati, évzáró mérkőzésén. tegnap 11:51 A horvátok legyőzése jó eséllyel olimpiai selejtezőtornás szereplést ér női kézilabda-válogatott A horvátok legyőzése jó eséllyel olimpiai selejtezőtornás szereplést ér A negyeddöntőről lemaradó magyar válogatottnak jó esélyei vannak az olimpiai selejtezőtornán való részvételre, ha legyőzi a horvát csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének hétfői zárónapján. tegnap 11:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.