Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nehezített pályán is kiemelkedő teljesítmény

2023. június 28. 16:02
Megtartotta hagyományos évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, ahol díjakat is adtak át.

Oberfrank Pál igazgató szerint méltán lehetnek büszkék az elmúlt évadra: közel 78 ezer nézőjük volt, 13 bemutatót és mintegy 300 előadást tartottak, nő a bérletesek száma és társadalmi felelősségvállalás programjukat is folytatták. Ez óriási teljesítmény figyelembe véve, hogy még mindig érezni a koronavírus-járvány poszthatásait, emellett az energiaválság és a megváltozott fogyasztói szokások is nehezített körülményeket jelentettek. Sok kreativitásra volt szükség, így sikerült kevés pénzből is nagy sikerű produkciókat színpadra állítani, és a PETŐFiFJÚ című darabot létrehozni, melynek a témáját és forgatókönyvét is a társulat álmodta meg, ők gondoskodtak az alkotógárdáról, a zenéről, klipforgatásról, ezért különös jelentőségű.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes kiemelte: ma már nem lehet csak előadásokkal színházat csinálni, fontos az ifjúságnevelés is, a jövő generációinak bevonzása.

A társulati ülésen részt vett Brányi Mária alpolgármester is, aki arról beszélt: elismerésre méltó, hogy Veszprém intézményei saját kulturális feladataikon túl az Európa Kulturális Fővárosa programban is kiemelt szerepet vállalnak. Mindez hihetetlen kreativitást és szorgalmat igényel, ám elengedhetetlen, hiszen hosszú távon azok lesznek a legértékesebb rendezvények, amelyek helyi összefogással jönnek létre – fogalmazott.

Az ülésen kiosztották a társulat szavazatai által odaítélt díjakat is: a legjobb színészi teljesítményért járó Latinovits-díjat Keresztes Gábor, a művészi munka kiemelkedő segítéséért adományozott Medgyaszay-díjat Madár Károly Zoltán ügyelő kapta, míg a Petőfi nevét viselő közönségdíjat szintén Keresztes Gábor vehette át. A nézők szavazatai alapján az évad legjobb előadása az Illatszertár lett. Díjazták az év nézőjét Veszprémből és a vármegyeszékhelyen túlról is: előbbi Lukács László, utóbbi pedig Bakóné Nyúl Terézia lett Cecéről.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. tegnap 15:21 Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. 2024. június 17. 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.