Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Az LMP módosító indítványt nyújtott be a 2024. évi költségvetés kapcsán

2023. június 29. 8:09
Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője, valamint Gerstmár Ferenc, a zöld párt veszprémi önkormányzati képviselője szerda délután a Kossuth utcán tartott sajtótájékoztatót.

Kanász szerint a 2024. évi költségvetés igazságtalan: az energiaválság és klímaválság mellett bérválságról is beszélhetünk, amely Kanász szerint a kormány elhibázott gazdasági és költségvetési politikájának a következménye. A költségvetésben elhanyagolják a szociális területet, az oktatást, valamint az egészségügyet.

Kanász úgy fogalmazott, pénz ugyan van, de azt a nagyvállalkozások, a multinacionális vállalkozások, az autógyárak és az akkumulátorgyárak támogatására fordítják. Hozzátette, a költségvetés azoknak előnyös, akik egyébként sincsenek rászorulva segítségre.

Gerstmár Ferenc elmondta, ahogy ez a megelőző években is történt, a kezdeményezésére benyújtott javaslatokat most is elutasították. Így a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola nyílászáróinak cseréjét, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása idősotthoni ellátás férőhelyszám bővítése új ingatlan bevonásával, valamint a Damjanich János utcai parkolóház megvalósítását.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.