Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vezető német politikus látogatott Veszprémbe az EKF miatt

2023. június 28. 15:59
Andreas Scheuer a német CSU képviselője látogatott Veszprémbe szerdán, akit Navracsics Tibor területfejlesztzési miniszter és Porga Gyula polgármester vezetett körbe a városban és mutatták meg az Európa Kulturális Főváros eddigi eredményeit.

Andreas Scheuer kapcsolata nem is olyan távoli Veszprémmel, hiszen egyenesen Passauból, Veszprém testvérvárosából érkezett ide, hogy megtekintse a várost, valamint azokat az EKF-es fejlesztéseket, amelyek hosszabb távon meghatározzák majd a városképet.

A politikus egyébként ma is aktív a német közéletben, tagja a Bundestagnak, ahol a CSU színeiben politizál, korábban (2018-2021) a Merkel-kormányban közlekedési miniszter volt.

A találkozó alkalmával közösen megtekintették a nemrég elkészült ActiCity-t, az átalakult Erzsébet-ligetet, a Lackó Dezső Múzeumot, a történelmi belvárost, és a Városházára is betértek.

Andreas Scheuer elismeréssel hallgatta, hogy milyen sok látogató érkezik Veszprémbe az EKF programjaira, és hozzátette, hogy a 2023-as év kulturális pezsgése új lendületet adhat a bajor-magyar együttműködésnek is.

A látogatáson fotóriporterünk is ott volt:

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.