Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
20°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
20°C

Vezető német politikus látogatott Veszprémbe az EKF miatt

2023. június 28. 15:59
Andreas Scheuer a német CSU képviselője látogatott Veszprémbe szerdán, akit Navracsics Tibor területfejlesztzési miniszter és Porga Gyula polgármester vezetett körbe a városban és mutatták meg az Európa Kulturális Főváros eddigi eredményeit.

Andreas Scheuer kapcsolata nem is olyan távoli Veszprémmel, hiszen egyenesen Passauból, Veszprém testvérvárosából érkezett ide, hogy megtekintse a várost, valamint azokat az EKF-es fejlesztéseket, amelyek hosszabb távon meghatározzák majd a városképet.

A politikus egyébként ma is aktív a német közéletben, tagja a Bundestagnak, ahol a CSU színeiben politizál, korábban (2018-2021) a Merkel-kormányban közlekedési miniszter volt.

A találkozó alkalmával közösen megtekintették a nemrég elkészült ActiCity-t, az átalakult Erzsébet-ligetet, a Lackó Dezső Múzeumot, a történelmi belvárost, és a Városházára is betértek.

Andreas Scheuer elismeréssel hallgatta, hogy milyen sok látogató érkezik Veszprémbe az EKF programjaira, és hozzátette, hogy a 2023-as év kulturális pezsgése új lendületet adhat a bajor-magyar együttműködésnek is.

A látogatáson fotóriporterünk is ott volt:

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. tegnap 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. tegnap 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. 2024. július 17. 21:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.