Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Vezető német politikus látogatott Veszprémbe az EKF miatt

2023. június 28. 15:59
Andreas Scheuer a német CSU képviselője látogatott Veszprémbe szerdán, akit Navracsics Tibor területfejlesztzési miniszter és Porga Gyula polgármester vezetett körbe a városban és mutatták meg az Európa Kulturális Főváros eddigi eredményeit.

Andreas Scheuer kapcsolata nem is olyan távoli Veszprémmel, hiszen egyenesen Passauból, Veszprém testvérvárosából érkezett ide, hogy megtekintse a várost, valamint azokat az EKF-es fejlesztéseket, amelyek hosszabb távon meghatározzák majd a városképet.

A politikus egyébként ma is aktív a német közéletben, tagja a Bundestagnak, ahol a CSU színeiben politizál, korábban (2018-2021) a Merkel-kormányban közlekedési miniszter volt.

A találkozó alkalmával közösen megtekintették a nemrég elkészült ActiCity-t, az átalakult Erzsébet-ligetet, a Lackó Dezső Múzeumot, a történelmi belvárost, és a Városházára is betértek.

Andreas Scheuer elismeréssel hallgatta, hogy milyen sok látogató érkezik Veszprémbe az EKF programjaira, és hozzátette, hogy a 2023-as év kulturális pezsgése új lendületet adhat a bajor-magyar együttműködésnek is.

A látogatáson fotóriporterünk is ott volt:

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. ma 11:19 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.