Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Pannon Egyetem együttműködik a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével

2023. június 24. 8:57 // Forrás: Pannon Egyetem
2023. június 21-én szerdán került sor a Pannon Egyetem valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közötti együttműködés ünnepélyes aláírására. Elsődleges célja egy hosszútávú együttműködés kialakítása annak érdekében, hogy a Pannon Egyetem és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közösen hozzájáruljon a következő nemzedék környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához, saját tevékenységeik népszerűsítéséhez, a hazai környezetvédelmi, zöldipari szakember-utánpótlás fenntartható és folyamatos biztosításához.

Az eseményen dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, jelen együttműködés szervesen illeszkedik az Egyetem működésének intézményi stratégiájába, aminek a kulcseleme a fenntarthatóság. Kiemelte, ma már nevezhetjük magunkat a fenntarthatóság egyetemének, amennyiben képzési és kutatási tevékenységünkre gondolunk. A kulcs a fiatalok kezében van, ők azok, akik kikényszeríthetik azokat a változásokat, amelyek a fenntarthatóság előmozdítása érdekében szükségesek – tette hozzá.

A kutatás és fejlesztés a Pannon Egyetem erős lába, jelenleg több mint 100 projekt folyik az intézményben, amelyek között számtalan olyan szakterületet találunk, amelyek a körforgásos gazdasághoz, fenntarthatósághoz kapcsolódnak – mondta Csillag Zsolt az intézmény kancellárja. Hangsúlyozta, hogy ezen a területen égető szükség van a szemléletformálásra. A Pannon Egyetem minden olyan kezdeményezéshez igyekszik kapcsolódni melynek célja az, hogy a bolygó minél tovább lakható legyen. Ilyen például a Tisza-tavi PET Kupa, amin az Egyetem első ízben vett részt, vagy az Újrahasználati Központ, ahova a használt, feleslegessé vált, de még használható állapotú eszközöket, dolgokat az Egyetem polgárai behozhatják, hogy akinek szüksége van rá, elvihesse, ezzel is csökkentve a hulladék mennyiségét – mondta a kancellár.

Dr. Ágoston Csaba a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöke röviden bemutatta a szövetséget, amely egy szakmai civil szervezet 263 tagcéggel. Tagjai elsősorban gazdálkodó szervezetek, akik a környezeti ipar területén dolgoznak. A környezeti ipar olyan tevékenységeket takar, ami a környezetünk állapotának megőrzését, helyrehozását, környezeti károk megakadályozását segítik elő. Fontosnak tartjuk, hogy a nálunk rendelkezésre álló gyakorlati tapasztalatot a lehető leghatékonyabban adjuk át a jövő generációinak, ugyanis olyan munkavállalókra van szüksége a cégeknek, akik felkészültek és megkapták azt az elméleti tudást, amit egy egyetem adhat – mondta dr. Ágoston Csaba. A Pannon Egyetem tevékenységét a tagcégeink ismerik, rengeteg munkavállaló és vezető is az intézmény egyes képzésein szerezte meg végzettségét – emelte ki.

A Pannon Egyetem a fenntarthatósággal és körforgásos gazdasággal kapcsolatos értékeit, kompetenciáit szeretné növelni, ennek érdekében nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olyan civil szervezetekkel működjenek együtt, akikkel kölcsönösen segítve egymást folytathatják a megkezdett munkát.

A Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja gondoskodik az együttműködés során létrehozott közös szellemi alkotások hasznosításáról.

vehir.hu
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. tegnap 18:22 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.