Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
17°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
17°C

A Pannon Egyetem együttműködik a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével

2023. június 24. 8:57 // Forrás: Pannon Egyetem
2023. június 21-én szerdán került sor a Pannon Egyetem valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közötti együttműködés ünnepélyes aláírására. Elsődleges célja egy hosszútávú együttműködés kialakítása annak érdekében, hogy a Pannon Egyetem és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közösen hozzájáruljon a következő nemzedék környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához, saját tevékenységeik népszerűsítéséhez, a hazai környezetvédelmi, zöldipari szakember-utánpótlás fenntartható és folyamatos biztosításához.

Az eseményen dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, jelen együttműködés szervesen illeszkedik az Egyetem működésének intézményi stratégiájába, aminek a kulcseleme a fenntarthatóság. Kiemelte, ma már nevezhetjük magunkat a fenntarthatóság egyetemének, amennyiben képzési és kutatási tevékenységünkre gondolunk. A kulcs a fiatalok kezében van, ők azok, akik kikényszeríthetik azokat a változásokat, amelyek a fenntarthatóság előmozdítása érdekében szükségesek – tette hozzá.

A kutatás és fejlesztés a Pannon Egyetem erős lába, jelenleg több mint 100 projekt folyik az intézményben, amelyek között számtalan olyan szakterületet találunk, amelyek a körforgásos gazdasághoz, fenntarthatósághoz kapcsolódnak – mondta Csillag Zsolt az intézmény kancellárja. Hangsúlyozta, hogy ezen a területen égető szükség van a szemléletformálásra. A Pannon Egyetem minden olyan kezdeményezéshez igyekszik kapcsolódni melynek célja az, hogy a bolygó minél tovább lakható legyen. Ilyen például a Tisza-tavi PET Kupa, amin az Egyetem első ízben vett részt, vagy az Újrahasználati Központ, ahova a használt, feleslegessé vált, de még használható állapotú eszközöket, dolgokat az Egyetem polgárai behozhatják, hogy akinek szüksége van rá, elvihesse, ezzel is csökkentve a hulladék mennyiségét – mondta a kancellár.

Dr. Ágoston Csaba a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöke röviden bemutatta a szövetséget, amely egy szakmai civil szervezet 263 tagcéggel. Tagjai elsősorban gazdálkodó szervezetek, akik a környezeti ipar területén dolgoznak. A környezeti ipar olyan tevékenységeket takar, ami a környezetünk állapotának megőrzését, helyrehozását, környezeti károk megakadályozását segítik elő. Fontosnak tartjuk, hogy a nálunk rendelkezésre álló gyakorlati tapasztalatot a lehető leghatékonyabban adjuk át a jövő generációinak, ugyanis olyan munkavállalókra van szüksége a cégeknek, akik felkészültek és megkapták azt az elméleti tudást, amit egy egyetem adhat – mondta dr. Ágoston Csaba. A Pannon Egyetem tevékenységét a tagcégeink ismerik, rengeteg munkavállaló és vezető is az intézmény egyes képzésein szerezte meg végzettségét – emelte ki.

A Pannon Egyetem a fenntarthatósággal és körforgásos gazdasággal kapcsolatos értékeit, kompetenciáit szeretné növelni, ennek érdekében nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olyan civil szervezetekkel működjenek együtt, akikkel kölcsönösen segítve egymást folytathatják a megkezdett munkát.

A Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja gondoskodik az együttműködés során létrehozott közös szellemi alkotások hasznosításáról.

vehir.hu
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Tizedik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, amelynek veszprémi rendezvényét a Pannon Egyetem Humántudományi Kara látja vendégül. A helyszínt idén a Foton biztosítja. 2024. február 2. 14:45 A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki Kedd délután az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban nyílt meg a 75 éves Veszprém egyeteme című kiállítás. 2024. január 24. 21:43 A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.