Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Értelmetlen rongálások Veszprémben

2023. június 22. 10:00
A közelmúltban ismeretlenek megrongálták a V-Bike egyik töltőállomását, a Barátság parkban lévő nyilvános mosdókat, valamint sárral kenték be a Zöld városban felállított Csikász-szobrot is. A sajnálatos történtekről Brányi Mária alpolgármester is nyilatkozott a közösségi felületeken. Mint mondta, az önkormányzat minden esetben megtette a feljelentéseket, de térfigyelő kamerát nem lehet minden köztéri érték mellé telepíteni.

"Még egy hónap sem telt el a Zöldváros projekt átadása után, amikor egy szombat délelőtti séta során szokatlan dolgot tapasztaltam. A Laczkó Dezső Múzeum előterében felállított Csikász Imre ülő leány szobrát méltatlan módon sárral kenték be. Alig akartam hinni a szememnek, mert korábban azt gondoltam ilyen értelmetlen rongálás a mi városunkban nem fordulhat elő" – kezdte közleményét Brányi Mária alpolgármester.

"Mindig büszke voltam arra, hogy mi megóvjuk és megbecsüljük a városban lévő köztéri műalkotásokat, igényesek vagyunk környezetünkre. A rám jellemző pozitív meggyőződés nem korlátozódott a képzőművészeti alkotások körére, mivel más fejlesztés és városi beruházás esetében is hittem abban, hogy nálunk nem jellemző a szándékos károkozás. Sajnos csalatkoznom kellett" – folytatta.

Leírta, hogy a tavasz folyamán szándékos rongálás történt a Jutasi út mentén, a Barátság park területén létesített nyilvános WC és öltözőblokknál és a napokban a még próbaüzem szakaszban lévő V-bike elektromos közbringa rendszer Kálvin János parkba telepített dokkoló állomásánál is.

Mindhárom esetben megtette a Polgármesteri Hivatal a szükséges feljelentéseket. Brányi Mária hozzátette: bíznak benne, hogy a felderítés sikerrel jár. Ahol térfigyelőkamera felvétel rendelkezésre áll, az tud segíteni az ügy felgöngyölítésében, azonban reméli, nem kell minden értékünk mellé térfigyelő kamerát telepíteni annak érdekében, hogy meg tudjuk óvni.

"Ez a legutóbbi eset ösztönzött arra, hogy Veszprém polgárait hívjam segítségül, Önöket kérjem arra, fogjunk össze és ne hagyjuk ennek a rossz tendenciának a folytatását. Lépjünk fel, védjük meg közösen közös értékeinket, állítsuk vissza a hitet abban, hogy Veszprém annál jobb, különb hely, mint ahol értelmetlen pusztítás tud eluralkodni! Európa Kulturális Fővárosa vagyunk, rengeteg jó dolog történik Veszprémben, hatalmas érdeklődés és figyelem irányul felénk. Mutassuk meg milyen fantasztikus városunk van, milyen kiváló a veszprémiek közössége!" – zárta gondolatait az alpolgármester, majd a poszt alatt több képet is közzétett a rongálásokról.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. ma 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.