Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
20°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
20°C

Értelmetlen rongálások Veszprémben

2023. június 22. 10:00
A közelmúltban ismeretlenek megrongálták a V-Bike egyik töltőállomását, a Barátság parkban lévő nyilvános mosdókat, valamint sárral kenték be a Zöld városban felállított Csikász-szobrot is. A sajnálatos történtekről Brányi Mária alpolgármester is nyilatkozott a közösségi felületeken. Mint mondta, az önkormányzat minden esetben megtette a feljelentéseket, de térfigyelő kamerát nem lehet minden köztéri érték mellé telepíteni.

"Még egy hónap sem telt el a Zöldváros projekt átadása után, amikor egy szombat délelőtti séta során szokatlan dolgot tapasztaltam. A Laczkó Dezső Múzeum előterében felállított Csikász Imre ülő leány szobrát méltatlan módon sárral kenték be. Alig akartam hinni a szememnek, mert korábban azt gondoltam ilyen értelmetlen rongálás a mi városunkban nem fordulhat elő" – kezdte közleményét Brányi Mária alpolgármester.

"Mindig büszke voltam arra, hogy mi megóvjuk és megbecsüljük a városban lévő köztéri műalkotásokat, igényesek vagyunk környezetünkre. A rám jellemző pozitív meggyőződés nem korlátozódott a képzőművészeti alkotások körére, mivel más fejlesztés és városi beruházás esetében is hittem abban, hogy nálunk nem jellemző a szándékos károkozás. Sajnos csalatkoznom kellett" – folytatta.

Leírta, hogy a tavasz folyamán szándékos rongálás történt a Jutasi út mentén, a Barátság park területén létesített nyilvános WC és öltözőblokknál és a napokban a még próbaüzem szakaszban lévő V-bike elektromos közbringa rendszer Kálvin János parkba telepített dokkoló állomásánál is.

Mindhárom esetben megtette a Polgármesteri Hivatal a szükséges feljelentéseket. Brányi Mária hozzátette: bíznak benne, hogy a felderítés sikerrel jár. Ahol térfigyelőkamera felvétel rendelkezésre áll, az tud segíteni az ügy felgöngyölítésében, azonban reméli, nem kell minden értékünk mellé térfigyelő kamerát telepíteni annak érdekében, hogy meg tudjuk óvni.

"Ez a legutóbbi eset ösztönzött arra, hogy Veszprém polgárait hívjam segítségül, Önöket kérjem arra, fogjunk össze és ne hagyjuk ennek a rossz tendenciának a folytatását. Lépjünk fel, védjük meg közösen közös értékeinket, állítsuk vissza a hitet abban, hogy Veszprém annál jobb, különb hely, mint ahol értelmetlen pusztítás tud eluralkodni! Európa Kulturális Fővárosa vagyunk, rengeteg jó dolog történik Veszprémben, hatalmas érdeklődés és figyelem irányul felénk. Mutassuk meg milyen fantasztikus városunk van, milyen kiváló a veszprémiek közössége!" – zárta gondolatait az alpolgármester, majd a poszt alatt több képet is közzétett a rongálásokról.

vehir.hu
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.