Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Értelmetlen rongálások Veszprémben

2023. június 22. 10:00
A közelmúltban ismeretlenek megrongálták a V-Bike egyik töltőállomását, a Barátság parkban lévő nyilvános mosdókat, valamint sárral kenték be a Zöld városban felállított Csikász-szobrot is. A sajnálatos történtekről Brányi Mária alpolgármester is nyilatkozott a közösségi felületeken. Mint mondta, az önkormányzat minden esetben megtette a feljelentéseket, de térfigyelő kamerát nem lehet minden köztéri érték mellé telepíteni.

"Még egy hónap sem telt el a Zöldváros projekt átadása után, amikor egy szombat délelőtti séta során szokatlan dolgot tapasztaltam. A Laczkó Dezső Múzeum előterében felállított Csikász Imre ülő leány szobrát méltatlan módon sárral kenték be. Alig akartam hinni a szememnek, mert korábban azt gondoltam ilyen értelmetlen rongálás a mi városunkban nem fordulhat elő" – kezdte közleményét Brányi Mária alpolgármester.

"Mindig büszke voltam arra, hogy mi megóvjuk és megbecsüljük a városban lévő köztéri műalkotásokat, igényesek vagyunk környezetünkre. A rám jellemző pozitív meggyőződés nem korlátozódott a képzőművészeti alkotások körére, mivel más fejlesztés és városi beruházás esetében is hittem abban, hogy nálunk nem jellemző a szándékos károkozás. Sajnos csalatkoznom kellett" – folytatta.

Leírta, hogy a tavasz folyamán szándékos rongálás történt a Jutasi út mentén, a Barátság park területén létesített nyilvános WC és öltözőblokknál és a napokban a még próbaüzem szakaszban lévő V-bike elektromos közbringa rendszer Kálvin János parkba telepített dokkoló állomásánál is.

Mindhárom esetben megtette a Polgármesteri Hivatal a szükséges feljelentéseket. Brányi Mária hozzátette: bíznak benne, hogy a felderítés sikerrel jár. Ahol térfigyelőkamera felvétel rendelkezésre áll, az tud segíteni az ügy felgöngyölítésében, azonban reméli, nem kell minden értékünk mellé térfigyelő kamerát telepíteni annak érdekében, hogy meg tudjuk óvni.

"Ez a legutóbbi eset ösztönzött arra, hogy Veszprém polgárait hívjam segítségül, Önöket kérjem arra, fogjunk össze és ne hagyjuk ennek a rossz tendenciának a folytatását. Lépjünk fel, védjük meg közösen közös értékeinket, állítsuk vissza a hitet abban, hogy Veszprém annál jobb, különb hely, mint ahol értelmetlen pusztítás tud eluralkodni! Európa Kulturális Fővárosa vagyunk, rengeteg jó dolog történik Veszprémben, hatalmas érdeklődés és figyelem irányul felénk. Mutassuk meg milyen fantasztikus városunk van, milyen kiváló a veszprémiek közössége!" – zárta gondolatait az alpolgármester, majd a poszt alatt több képet is közzétett a rongálásokról.

vehir.hu
további cikkek
Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. ma 11:19 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.