Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C

Amatőr fotósok, profi viadala

2010. június 5. 11:58
Az első Veszprémi Fotósviadal győzteseit díjazták a minap: az Íródeák kávézóban megtekinthetők az egyedi alkotások.

- Érzések, látomások, tájak, épületek és események - többek között ezek motiválhatnak valakit abban, hogy egy megismételhetetlen pillanatot megörökítsen – mondta Némedi Lajos az ifjúsági bizottság elnöke, az első Veszprémi Fotósviadal alkalmából megnyílt kiállítás megnyitóján, pénteken, az Íródeák kávézóban. A zsűri az amatőr fotós egyetemistáknak kiírt verseny résztvevőit díjazta. Első díjat nyert a digitális technikával négy esztendeje foglalkozó Bokor Béla csákvári fotós.


Bokor Béla és Némedi Lajos

A Pannon Egyetem Fényképészkörének tagja, Ruppert Tamás gondolt egyet, és megvalósította: Veszprém  legjelentősebb fesztiváljainak egyikén, a Gizella Napokon, egyetlen napot kijelölve (május 8-át), játékos és gondolkodtató feladatként fényképezni invitált fiatalokat és felnőtteket.


Ruppert Tamás

A versenyzők számos helyen vívták meg az időjárás és az egyszeri pillanat okozta nehézségeket, mikor a meghatározott témájú – család, vonalak, zöldövezet álarc  - képeket örökítették meg.

Közel 100 fotó közül választotta ki a szakmai zsűri a legjobb huszonnyolcat, melyeket az érdeklődők az Íródeák Kávé és Teaházban tekinthetnek meg.

Szausev Xénia

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.