Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Rasovszky Kristóf megnyerte a nyíltvízi úszók belgrádi Európa Kupa-versenyét

2023. június 17. 14:24 // Forrás: MTI
A férfiak 10 kilométeres olimpiai távú versenyén Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) győzött, a nők hasonló távján pedig Fábián Bettina harmadik lett a nyíltvízi úszók Belgrádban rendezett Európa Kupa-versenyén.

A fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt négy héttel rendezett versenyen - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - az ötkarikás ezüstérmes Rasovszky "rendkívül taktikus versenyzéssel", remek hajrával nyerte meg a viadalt az olasz Marcelo Guidit és Mario Sanzullót megelőzve. A szintén veszprémi Betlehem Dávid szintén az élmezőnyben haladt végig és az ötödik helyen zárt.

Rasovszky Kristóf volt a leggyorsabb - Fotó: MŰSZ FacebookRasovszky Kristóf volt a leggyorsabb - Fotó: MŰSZ Facebook

"Azért jó lesz úgy lenyomni az utolsó pár hét kemény melót, hogy egy győzelem van előtte" - idézte a szövetség Rasovszky Kristófot. "Nem esett jól a verseny eleje, nem éreztem magam komfortosan a vízben, de körről körre egyre jobb lett, és a végén már az dolgozott bennem, hogy ugyan kicsit macskásnak érzem magam, azért van sebességem, úgyhogy előre álltam az utolsó körre. Aztán csak mentem, és a végén úgy voltam vele, hogy ezt a győzelmet én már nem fogom odaadni senkinek!"

A nőknél Fábián Bettina az utolsó körben, jó ütemben indított hajrájával másodikként ért be a németek klasszisa, Lea Boy mögött, mégsem ezüstérmet nyert, ugyanis a bírók úgy ítélték meg, hogy Fábián első benyúlásánál nem érte el rendesen a panelt, így a második érintését vették figyelembe, amivel az Arianna Bridi mögé szorult.

vehir.hu
további cikkek
Rasovszky Kristóf sorozatban negyedszer is világkupagyőztes! úszás Rasovszky Kristóf sorozatban negyedszer is világkupagyőztes! A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf szenzációs versenyzéssel bronzérmes lett 10 kilométeren az úszók nyíltvízi világkupa-sorozatának utolsó állomásán, Funchalban, ezzel bebiztosította összetett elsőségét. Klubtársa, Betlehem Dávid ötödik, összetettben harmadik lett. 2023. december 2. 20:19 Nyíltvízi úszó-vk: Madeirán tét a világbajnoki és az olimpiai indulás úszás Nyíltvízi úszó-vk: Madeirán tét a világbajnoki és az olimpiai indulás A hétvégén a portugáliai Funchalban rendezik meg a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának záróállomását, amely a magyar versenyzők számára egyben válogató is a dohai világbajnokságra, ami az utolsó lehetőség az olimpiai kvótaszerzésre. 2023. december 1. 10:02 A veszprémi úszótrió mindhárom tagja megcélozta a párizsi olimpiát Párizs 2024 A veszprémi úszótrió mindhárom tagja megcélozta a párizsi olimpiát Az egyaránt Veszprémben készülő három nyíltvízi úszó, az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf, a kétszeres vb-ezüstérmes Betlehem Dávid és a junior Európa-bajnok Sárkány Zalán megcélozta a jövő évi párizsi olimpiát. 2023. november 20. 22:23 Huszonhárom évesen vonult vissza a veszprémi olimpikon úszó Kalmár Ákos Huszonhárom évesen vonult vissza a veszprémi olimpikon úszó Szokolai László edző szerint tanítványa, Kalmár Ákos elérte a teljesítőképessége határát. Úgy véli, akármennyit edzhet az olimpikon, egyszerűen nem tud már annyit fejlődni, hogy nemzetközi szinten olyan kimagasló eredményeket érjen el, mint klubtársai, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid. 2023. november 6. 20:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.