Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C

Rasovszky Kristóf megnyerte a nyíltvízi úszók belgrádi Európa Kupa-versenyét

2023. június 17. 14:24 // Forrás: MTI
A férfiak 10 kilométeres olimpiai távú versenyén Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) győzött, a nők hasonló távján pedig Fábián Bettina harmadik lett a nyíltvízi úszók Belgrádban rendezett Európa Kupa-versenyén.

A fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt négy héttel rendezett versenyen - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - az ötkarikás ezüstérmes Rasovszky "rendkívül taktikus versenyzéssel", remek hajrával nyerte meg a viadalt az olasz Marcelo Guidit és Mario Sanzullót megelőzve. A szintén veszprémi Betlehem Dávid szintén az élmezőnyben haladt végig és az ötödik helyen zárt.

Rasovszky Kristóf volt a leggyorsabb - Fotó: MŰSZ FacebookRasovszky Kristóf volt a leggyorsabb - Fotó: MŰSZ Facebook

"Azért jó lesz úgy lenyomni az utolsó pár hét kemény melót, hogy egy győzelem van előtte" - idézte a szövetség Rasovszky Kristófot. "Nem esett jól a verseny eleje, nem éreztem magam komfortosan a vízben, de körről körre egyre jobb lett, és a végén már az dolgozott bennem, hogy ugyan kicsit macskásnak érzem magam, azért van sebességem, úgyhogy előre álltam az utolsó körre. Aztán csak mentem, és a végén úgy voltam vele, hogy ezt a győzelmet én már nem fogom odaadni senkinek!"

A nőknél Fábián Bettina az utolsó körben, jó ütemben indított hajrájával másodikként ért be a németek klasszisa, Lea Boy mögött, mégsem ezüstérmet nyert, ugyanis a bírók úgy ítélték meg, hogy Fábián első benyúlásánál nem érte el rendesen a panelt, így a második érintését vették figyelembe, amivel az Arianna Bridi mögé szorult.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.