Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C

Rasovszky Kristóf megnyerte a nyíltvízi úszók belgrádi Európa Kupa-versenyét

2023. június 17. 14:24 // Forrás: MTI
A férfiak 10 kilométeres olimpiai távú versenyén Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) győzött, a nők hasonló távján pedig Fábián Bettina harmadik lett a nyíltvízi úszók Belgrádban rendezett Európa Kupa-versenyén.

A fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt négy héttel rendezett versenyen - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - az ötkarikás ezüstérmes Rasovszky "rendkívül taktikus versenyzéssel", remek hajrával nyerte meg a viadalt az olasz Marcelo Guidit és Mario Sanzullót megelőzve. A szintén veszprémi Betlehem Dávid szintén az élmezőnyben haladt végig és az ötödik helyen zárt.

Rasovszky Kristóf volt a leggyorsabb - Fotó: MŰSZ FacebookRasovszky Kristóf volt a leggyorsabb - Fotó: MŰSZ Facebook

"Azért jó lesz úgy lenyomni az utolsó pár hét kemény melót, hogy egy győzelem van előtte" - idézte a szövetség Rasovszky Kristófot. "Nem esett jól a verseny eleje, nem éreztem magam komfortosan a vízben, de körről körre egyre jobb lett, és a végén már az dolgozott bennem, hogy ugyan kicsit macskásnak érzem magam, azért van sebességem, úgyhogy előre álltam az utolsó körre. Aztán csak mentem, és a végén úgy voltam vele, hogy ezt a győzelmet én már nem fogom odaadni senkinek!"

A nőknél Fábián Bettina az utolsó körben, jó ütemben indított hajrájával másodikként ért be a németek klasszisa, Lea Boy mögött, mégsem ezüstérmet nyert, ugyanis a bírók úgy ítélték meg, hogy Fábián első benyúlásánál nem érte el rendesen a panelt, így a második érintését vették figyelembe, amivel az Arianna Bridi mögé szorult.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltvízi úszó ob: 1500 méteren is hármas veszprémi siker született úszás Nyíltvízi úszó ob: 1500 méteren is hármas veszprémi siker született Akárcsak szombaton, a 10 kilométeres olimpiai távon, vasárnap az 1500 méteres „sprintszámban” is Betlehem Dávid nyert a nyíltvízi úszók szegedi országos bajnokságán. A szintén veszprémi Rasovszky Kristóf második, Sárkány Zalán harmadik lett. 2024. június 30. 20:07 Nyíltvízi úszó ob: taroltak a veszprémiek úszás Nyíltvízi úszó ob: taroltak a veszprémiek Három veszprémi állhatott dobogóra a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a szegedi Maty-éren zajló országos bajnokságon. Betlehem Dávid mögött Sárkány Zalán, majd Rasovszky Kristóf ért célba. 2024. június 29. 20:51 Párizs 2024: huszonhárom fős lesz a magyar úszóválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: huszonhárom fős lesz a magyar úszóválogatott A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) hétfőn kihirdette a párizsi olimpián résztvevő 23 fős válogatott névsorát. A Balaton ÚK Veszprém három kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott lesz a seregszemlén. 2024. június 24. 20:53 Vizes Eb: Sárkány Zalán bronzérmes 1500 méter gyorson úszás Vizes Eb: Sárkány Zalán bronzérmes 1500 méter gyorson A Balaton Úszó Klub Veszprémben készülő Sárkány Zalán bronzérmet nyert 1500 méter gyorson vasárnap a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. A szám másik magyarja, Gálicz László ötödik lett. 2024. június 23. 20:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.