Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pazar egyéni csúcsok

2023. június 16. 13:10 // Forrás: VEDAC
Kövér Fanni gerelyhajító és Strigencz Zalán diszkoszvető is remek egyéni csúccsal rukkolt elő a magyar nagydíj sorozaton. Budapesten, majd Nyíregyházán remekeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a dobóatlétái a WA Continental Tour Bronze állomásain.

Rangos versenysorozaton szerepeltek a VEDAC dobóatlétái. A budapesti eseményen Strigencz Zalán diszkoszvető új egyéni csúcsot ért el, 55.19 méterrel, mely nemcsak az U23-as Európa-bajnokságra, hanem az Universiadéra is szintteljesítést jelentett. Ugyanitt Péringer Márk folyamatosan fejlődő formája mellett a kilencedik lett.

Strigencz Zalán - Fotó: VEDACStrigencz Zalán - Fotó: VEDAC

Kalapácsvetésben Czeller Gábor alig maradt le a dobogóról 71.54 méterrel, időközben az ő Universiade indulása is biztossá vált, a szintet már korábban teljesítette. Pásztor Bence a nyolcadik, Csekő Miklós a kilencedik helyen végzett.

Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin a hetedik pozíciót érte el. Gerelyhajításban Kövér Fanni hatodik lett.

Három nappal később, Nyíregyházán Strigencz Zalán centire pontosan megdobta az egyéni csúcsát. Péringer Márknak sikerült javítani, az előző viadalhoz képest több mint öt méterrel ért el jobbat, ezzel a hetedik lett. Czeller Gábor 71.27 méterrel ezüstérmet vehetett át, míg Pásztor Bence 70.02 méterrel a negyedik helyen végzett. Csekő Miklós 65.56 méterrel a hatodik helyen zárt.

Kövér Fanni - Fotó: VEDACKövér Fanni - Fotó: VEDAC

A nap szenzációját Kövér Fanni szolgáltatta, az utolsó sorozatban elért 58.13 méteres egyéni csúcsával megnyerte a rangos mezőnyt felvonultató női gerelyhajítást. Fanninak nehezen indult a verseny, négy érvénytelen kísérlete is volt, de az utolsó hajítása átírta a verseny végeredményét, mindenkit maga mögé utasítva megnyerte a versenyszámot.

Eredmények

Budapest

Férfi. Diszkoszvetés: 5. Strigencz Zalán 55.19, 9. Péringer Márk 44.44. Kalapácsvetés: 4. Czeller Gábor 71.54, 8. Pásztor Bence 69.85, 9. Csekő Miklós 68.89. Női. Kalapácsvetés: 7. Csatári Jázmin 60.51. Gerelyhajítás: 6. Kövér Fanni 53.37.

Nyíregyháza

Férfi. Diszkoszvetés: 5. Strigencz Zalán 55.19, 7. Péringer Márk 49.52. Kalapácsvetés: 2. Czeller Gábor 71.27, 4. Pásztor Bence 70.02, 6. Csekő Miklós 65.56.

Női. Gerelyhajítás: 1. Kövér Fanni 58.13.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi tekvandós is Európa-bajnok lett erőtörésben! küzdősportok Két veszprémi tekvandós is Európa-bajnok lett erőtörésben! A VEDAC kiválósága, Bécsi Nikolett és a Veszprémi Taekwon-do SE újonca, Kovács Adrienn is tagja volt a magyar válogatottnak, amely aranyérmet szerzett erőtörésben a Lengyelországban rendezett AETF Taekwon-do Európa-bajnokságon. tegnap 15:11 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.