Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Csonka Anikó megdöntötte saját országos csúcsát

2023. június 13. 12:46
A veszprémi erőemelő újabb országos csúcsot döntött felhúzásban: a Kiskunfélegyházán rendezett Professzionális Erőemelő Liga versenyén több mint tíz kg-mal javította meg korábbi rekordját.

Május végén Kiskunfélegyháza biztosított otthont a Professzionális Erőemelő Liga országos bajnokságának. A címvédő, országos csúcstartó (142,5 kg) Csonka Anikó is versenybe szállt masters II. kategóriában, -67,5 kg-ban.

A veszprémi sportolónak több mint egy tucat versenyzővel kellett farkasszemet néznie, de egyikük sem tudta megakadályozni a célja elérésében.

Anikó végül 155 kg holt súlyt húzott fel, amivel megnyerte az ob-t és új országos csúcsot állított be.

Fénykép: Németh KrisztaFénykép: Németh Kriszta

Sorozatban harmadik alkalommal sikerült megdöntenem a korábbi rekordomat: keserédes az öröm, hiszen sportolóként sosem tudunk igazán a jelen boldogságaira koncentrálni. A verseny végeztével már csak az járt a fejemben, hogy az előttem álló világeseményeken is hasonlóan szerepelhessek

– nyilatkozta Csonka Anikó portálunk megkeresésére.

A veszprémi sportoló ősszel az Európa- és a világbajnokságon is bizonyíthat: mindkét megmérettetésen a bajnoki cím megvédése és korábbi világcsúcsa megdöntése lesz a célja.

Simon Dani
további cikkek
Fel sem fogtuk az előzőt, negyedszer is világcsúcsot döntött Csonka Anikó! Csonka Anikó Fel sem fogtuk az előzőt, negyedszer is világcsúcsot döntött Csonka Anikó! Néhány héttel azt követően, hogy harmadik alkalommal is megdöntötte saját világcsúcsát, Csonka Anikó ismét túlszárnyalta önmagát: 162,5 kg holtsúlyt felhúzva a GPC szervezetnél is világcsúccsal lett világbajnok. 2023. október 16. 9:17 Szavazzon az év sportpillanatára! az év sportpillanata Szavazzon az év sportpillanatára! A veszprémi sportbarátok választhatják ki, hogy mi volt a 2023-as év eddigi legemlékezetesebb sportpillanata. Szavazzon Ön is! 2023. október 10. 9:59 Csonka Anikó harmadszor döntötte meg a saját világcsúcsát Csonka Anikó Csonka Anikó harmadszor döntötte meg a saját világcsúcsát A veszprémi erőemelő hölgy 160 kilogramm holtsúlyt húzott fel a Bécsben rendezett világbajnokságon, amellyel nemcsak a címét védte meg, hanem a korábbi csúcsát is túlszárnyalta. 2023. október 4. 7:39 Délelőtt tanár, délután erőemelő – VIDEÓ edzéslesen Délelőtt tanár, délután erőemelő – VIDEÓ Edzéslesen című videósorozatunkban hétről hétre bemutatjuk, hogyan készülnek versenyeikre a veszprémi sportolók. Ezúttal a Lovassy László Gimnázium tanára, a világcsúcstartó erőemelő, Csonka Anikó látott minket vendégül, akinek segítségével megpróbálkozhattunk a felhúzással is. 2023. április 13. 19:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.