Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Bővítik a parkolóhelyek számát az Egyetemvárosban

2023. június 13. 11:13
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával, Csik Richárd önkormányzati képviselő indítványára 20 db új parkolóhelyet hoznak létre a Csikász és a Csermák Antal utcákban, az egyetemi városrészben.

A belváros megújítása után fontos, hogy a mikrokörnyezetre is kellő figyelmet fordítson a város – emelte ki a képviselő a hétfő reggeli sajtóeseményen, mely egyben a kivitelezés kezdő időpontja is.

A városrész fejlesztésének első ütemében megújult és zöldebb lett a Csikász és Egyetem utca találkozásánál található közterület, amelyet parkosítottak, és egy sokkal élhetőbb közösségi teret hoztak létre. Most a parkolóhelyek bővítésére fektetnek hangsúlyt, hiszen a kerületben élők számára ez egy folyamatos problémaforrás.

A fejlesztés során maximalizálják a rendelkezésre álló tereket, a párhuzamos parkolás helyett, merőleges parkolóhelyeket alakítanak ki, és kiépítenek egy belső, térkövezett és biztonságosabb járdaszakaszt is.

A képviselő elmondta: a sarok tér kivitelezéséhez hasonlóan itt is folytatnák a tendenciát, mely szerint igyekeznek megőrizni a zöld területeket, ahol pedig szükséges, ott azonos méretű és korban hasonló fák ültetésével pótolják majd az új parkolóhelyek területén meglévő fákat.

A kivitelezés 32 millió forintból valósul meg, amelyet az EKF finanszíroz. A beruházás várhatóan négy hónapot vesz igénybe, útlezárásra nem kell számítani ezalatt, eredményeként pedig bővülnek a parkolási lehetőségek, ezzel hozzájárulva a helyiek életminőségének javulásához is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje Európa Kulturális Fővárosa Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában. 2023. november 6. 13:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.