Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bővítik a parkolóhelyek számát az Egyetemvárosban

2023. június 13. 11:13
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával, Csik Richárd önkormányzati képviselő indítványára 20 db új parkolóhelyet hoznak létre a Csikász és a Csermák Antal utcákban, az egyetemi városrészben.

A belváros megújítása után fontos, hogy a mikrokörnyezetre is kellő figyelmet fordítson a város – emelte ki a képviselő a hétfő reggeli sajtóeseményen, mely egyben a kivitelezés kezdő időpontja is.

A városrész fejlesztésének első ütemében megújult és zöldebb lett a Csikász és Egyetem utca találkozásánál található közterület, amelyet parkosítottak, és egy sokkal élhetőbb közösségi teret hoztak létre. Most a parkolóhelyek bővítésére fektetnek hangsúlyt, hiszen a kerületben élők számára ez egy folyamatos problémaforrás.

A fejlesztés során maximalizálják a rendelkezésre álló tereket, a párhuzamos parkolás helyett, merőleges parkolóhelyeket alakítanak ki, és kiépítenek egy belső, térkövezett és biztonságosabb járdaszakaszt is.

A képviselő elmondta: a sarok tér kivitelezéséhez hasonlóan itt is folytatnák a tendenciát, mely szerint igyekeznek megőrizni a zöld területeket, ahol pedig szükséges, ott azonos méretű és korban hasonló fák ültetésével pótolják majd az új parkolóhelyek területén meglévő fákat.

A kivitelezés 32 millió forintból valósul meg, amelyet az EKF finanszíroz. A beruházás várhatóan négy hónapot vesz igénybe, útlezárásra nem kell számítani ezalatt, eredményeként pedig bővülnek a parkolási lehetőségek, ezzel hozzájárulva a helyiek életminőségének javulásához is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. 2024. március 29. 2:41 Tervezési fázisban az egyetemvárosi park Tervezési fázisban az egyetemvárosi park Lakossági fórumon vázolta a parkfejlesztés ütemtervét Csik Richárd önkormányzati képviselő és Porga Gyula polgármester kedden, az Egyetemvárosban. 2024. március 20. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.