Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

BMX-es zarándokhely épült Veszprémben

2023. június 14. 11:50
Legalábbis az egészen biztos, hogy aki kedveli a kerékpározás extrémebb formáját, ő el fog látogatni a Jutas vitéz kilátó alatti területen kialakított pályára, amit a VERGA Zrt. építetett az Európa Kulturális Főváros program támogatásával.

A veszprémi deszkás és BMX-es közösség már régóta és több fórumon jelezte: szükség lenne a városban egy olyan pályára, ahol senkitől nem zavartan és senkit nem zavarva hódolhatnak hobbijuknak. Mint sok más közösségi igényre, erre is az EKF program segítségével sikerült választ adni, igaz, ebben az esetben egy többszereplős együttműködés keretében valósult meg a beruházás.

Ugyanis Veszprém északi határában a Jutas vitéz kilátó alatti területen mostanra elkészült a legújabb kerékpáros dirt- és pumpapálya, amit akár már most használhatnak a sportolók.

A beruházás, mivel a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén történt, így hivatalosan az ő fejlesztésük, de a pálya konkrét tervét mégis az EKF irodáiban fogalmazták meg először. Mindezt Bartha Lászlótól, a Veszprém 2030 Kft. projektmenedzserétől tudtuk meg, ők koordinálják az EKF infrastrukturális fejlesztéseit.

Amikor kiválasztották a megfelelő helyszínt, egyből felkeresték a VERGA vezetőit, akik rendelkeznek a földterület felett – ahol egyébként a korábbi években az erdőgazdaság már több olyan újítást is csinált, ami az aktív szabadidő eltöltésében segít a helyieknek – és felvázolták tervüket a pályáról.

A VERGA partnerként állt az ötlet mellé, amihez a forrást az EKF biztosította 100%-ig. Ez összesen bruttó 70 millió forint volt, amiből megépítették a pályát, valamint hamarosan néhány mobil mosdót is telepítenek a területen. Utóbbi szintén bárki számára használható lesz, legyen szó kerékpározóról, vagy egy egyszerű túrázóról a környéken.

A kivitelező a Trail Art Park Kft. volt, ők az országban már több hasonló beruházást tudhatnak a hátuk mögött.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.