Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Medvével nem találkoztak, de a pontatlan térképpel meggyűlt a bajuk

2023. június 11. 11:21
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) sportolói eredményesen szerepeltek a Bükkben rendezett tájfutó válogatóversenyeken.

A pünkösdi hétvégén kiemelt válogatóhétvégére utaztak a VHS versenyzői Bükkszentkeresztre, ahol szombaton egy középtávú, vasárnap egy hosszútávú futamra, míg hétfőn Lillafüreden a sprintre került sor. A futamok különböző felosztásban válogattak a 16, 18, 20 és 21-es kategóriák közelgő nemzetközi megmérettetéseire.

A tájfutóknak a sajtóban emlegetett medvével szerencsére nem gyűlt meg a baja, annál inkább a helyenként elég pontatlan térképpel és a középfutam egyik rossz helyre felvezetett ellenőrző dobozával. Mivel az óvást a versenybíró jogosnak tartotta, ez a futam az érintett kategóriákban kikerült a válogatók közül, az összetett eredményekbe viszont érthetetlen módon mégis beleszámították

– mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense. Hozzátette: akinek ezen bonyodalmak és a délelőtti pályák után maradt még ereje és lelkesedése, vasárnap délután 2x2-es váltóban is rajthoz állhatott.

A 14-es kategória dobogóján hatból négyen a VHS-t képviselték: Gaschler Janka, Kovács Borbála, Varsányi Ádám, Molnár Iván - Fotó: Bálint MónikaA 14-es kategória dobogóján hatból négyen a VHS-t képviselték: Gaschler Janka, Kovács Borbála, Varsányi Ádám, Molnár Iván - Fotó: Bálint Mónika

Az első két nap tipikus karszthegységi terep szolgált helyszínként, jellemzően mérsékelten vagy jelentősen meredek hegyoldalakkal és sok pontszerű domborzati objektummal (mészégető helyek, szénégető helyek, gödrök, dombok). Egyes helyeken sok kő, helyenként kiterjedt sziklás vagy köves terület nehezítette a futást, mely a térdig érő aljnövényzet miatt ráadásul nehezen látszott. A kemény erdei pályák után pünkösdhétfőn igazán különleges helyszínnel készültek a rendezők: a rajtba kisvonattal szállították a versenyzőket, akik Lillafüred függőkertjeinek labirintusában igyekeztek nagy tempó mellett megtalálni a legjobb útvonalat.

Az izgalmak, nehézségek (és sajnálatos sérülések) ellenére a VHS versenyzői igyekeztek maximálisan helytállni, hogy minél nagyobb létszámban biztosítsák helyüket a válogatottban.

Eredmények

N12: 1. Molnár Zulejka
N14: 1. Gaschler Janka, 2. Kovács Borbála
N15-18: 1. Molnár Boglárka
N18: 1. Lantai Lili
N21: 1. Mérő Dominika
N50: 1. Wengrin Ágnes
N55: 2. Németh Zsoltné Bors Melinda

F14: 1. Varsányi Ádám, 3. Molnár Iván
F18: 2. Barát Miklós, 3. Wachter András
F21C: 1. Odonics Gábor
F50: 3. Néda László
Nyílt technikás: 1. Bálint Bence

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.