Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biztonságossá, sőt, otthonossá lett a gyermekkönyvtár

2023. június 9. 22:21
Csütörtök délután óvodások műsorával nyitotta meg hivatalosan is kapuit az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyermek részlege.

Porga Gyula polgármester az átadón mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, a már-már használhatatlanná vált tér felújítása új lehetőségeket nyit a gyermekkönyvtárban, amit mielőbb be kell lakni. A falak már penészesek voltak, veszélyeztetve ezzel a legkisebbeket.

A hely egyébként 1997-98-ban volt utoljára felújítva, így mostanra valóban méltatlanná vált annak használata. Baranyai Tamás, az intézmény igazgatója elmondta, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azonnal az ügy mellé állt, ezzel pedig az olvasás népszerűsítése is még reálisabb cél az intézményben.

Navracsics Tibor elmondta, egy város nem csupán személyekből, helyszínekből, de közösségekből is áll. Tagjai jelentik a kultúrát, aminek idén Veszprém a fővárosa.

A könyvtár már számos új funkcióval bővült, amióta a meglévő kulturális intézmények infrastrukturális állapotát fejlesztik.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.