Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában

2023. június 7. 15:39 // Forrás: MTI
Sós Csaba szövetségi kapitány véglegesítette a fukuokai világbajnokságra utazó magyar úszóválogatott névsorát, mely alapján a medencés számokban 28 versenyző indul majd Japánban. Természetesen a Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is ott lesz a seregszemlén.

A hazai szövetség (MÚSZ) szerdai közleménye szerint az április végén nyilvánosságra hozott 23 fős lista öt úszóval bővült, elsősorban a váltók miatt, míg Zombori Gábor inkább az először sorra kerülő augusztusi U23-as Európa-bajnokságon indul 200 méter vegyesen.

Sós Csaba megjegyezte, a 400 méter vegyesre nevezett Verrasztó Dáviddal abban maradtak, hogy a tavalyi római Európa-bajnokságon ezüstérmes klasszis ugyanott, a június végi Sette Colli után jelzi neki, elérte-e azt a szintet, hogy megméreti magát a világbajnokságon is.

A névsorban a férfiaknál ott van az olimpiai bajnok, világrekorder Milák Kristóf és az Európa-bajnok Kós Hubert is, ők négy számban szereztek indulási jogot, míg a nőknél az Európa-bajnok Mihályvári-Farkas Viktória és Késely Ajna három-három távon teljesítette a szintet.

A nyíltvízi úszóknál már a Setubalban rendezett világkupa után véglegessé vált a névsor, Rasovszky Kristófhoz, Betlehem Dávidhoz és Olasz Annához Fábián Bettina csatlakozott, Kovács-Seres Hunor és Szimcsák Míra pedig a két tartalék.

A fukuokai úszó vb-re utazó magyar csapat:

medencés versenyszámok:

férfiak: Betlehem Dávid, Holló Balázs, Kós Hubert, Kovács Benedek, Márton Richárd, Mészáros Dániel, Mészáros Dániel, Milák Kristóf, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Szabó Szebasztián, Székely Áron, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid

nők: Ábrahám Lilla Minna, Burián Katalin, Fábián Bettina, Flück Nóra, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Komoróczy Lora Fanni, Mihályvári-Farkas Viktória, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Sebestyén Dalma, Senánszky Petra, Szabó-Feltóthy Eszter    

nyíltvízi versenyszámok:

férfiak: Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf, Kovács-Seres Hunor (tartalék)

nők: Fábián Bettina, Olasz Anna, Szimcsák Míra (tartalék)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.