Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

A pedagógusi szakma életre szóló hivatás

2023. június 7. 11:25
A veszprémi Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub keddi összejövetelén a tagok személyes tapasztalataik felelevenítésével méltatták a pedagógusi életpálya szépségeit, és beszéltek annak nehézségeiről is, amelyek ellenére megéri ezt a szakmát választani.

A beszédeket követően Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte: a pedagógusi szakma életünk végéig hatással van ránk, és nem csak az egyénekre, de az egész közösségre is, hiszen nap mint nap példát mutatnak számunkra. 

Az áldozatos munkájáért és a közösségért tett törekvései miatt Porga Gyula polgármester megbízásából az alpolgármester Kanyári Erikát egy oklevéllel is kitüntette az eseményen.

Kanyári Erika, aki a nyugdíjas klubot 12 éven át vezette, kimagasló társadalmi példával szolgál, 37 éves pályafutása alatt sokoldalú életutat járt be. A volt pedagógus Brusznyai-díjas, Pro Meritis érmes és egyben a Pedagógus Szolgálati Emlékérem tulajdonosa is.

Kanyári Erika az oklevél átadása után elmondta: ezzel az ajándékkal a klub tevékenységeit is elismerik, mert az eddig elért sikerek közös sikerek.

Idén - az alapítóról elnevezett kitüntetést - a dr. Borsi Lőrinc-díjat dr. Mayer Istvánné veheti majd át hivatalos keretek között a városi pedagógusnap alkalmából rendezett eseményen.  A díjazott 2018 óta aktív elnökségi tag a klub életében, aki sokrétű előadásaival magasszínvonalúvá tette a klub programjait.

Fotók: Gáspár Gábor,Szalai Csaba

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Ötvenéves a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub Ötvenéves a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub A jubileum alkalmából kedden az Agórában tartottak közös ebéddel egybekötött ünnepséget, ahol megemlékeztek az elmúlt időszakról, megosztották egymással benyomásaikat, érzéseiket. 2024. június 5. 15:02 Pedagógusok, akik példaképek is Pedagógusok, akik példaképek is Olyan pedagógusokat díjaztak pénteken, akik nemcsak munkájukban, hanem közösségükben is példa értékűen tevékenyek. A veszprémi Gizella Hotelben adták át a Pedagógusok a kistelepülésekért díjat, valamint a Lámpás díjat. 2024. június 1. 0:18 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Átadták a Családbarát köznevelési intézmény díjakat, két veszprémi intézményt is elismertek családbarát Átadták a Családbarát köznevelési intézmény díjakat, két veszprémi intézményt is elismertek Az oktatás és a nevelés segítségével lehet erősíteni a magyarság és az anyanyelv összetartó erejét - mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Pedagógus Expón, amelyen átadták a Családbarát köznevelés intézmény díjakat. Az elismerések közül kettőt veszprémi intézmények vihettek haza. 2024. január 30. 11:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.