Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C

A pedagógusi szakma életre szóló hivatás

2023. június 7. 11:25
A veszprémi Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub keddi összejövetelén a tagok személyes tapasztalataik felelevenítésével méltatták a pedagógusi életpálya szépségeit, és beszéltek annak nehézségeiről is, amelyek ellenére megéri ezt a szakmát választani.

A beszédeket követően Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte: a pedagógusi szakma életünk végéig hatással van ránk, és nem csak az egyénekre, de az egész közösségre is, hiszen nap mint nap példát mutatnak számunkra. 

Az áldozatos munkájáért és a közösségért tett törekvései miatt Porga Gyula polgármester megbízásából az alpolgármester Kanyári Erikát egy oklevéllel is kitüntette az eseményen.

Kanyári Erika, aki a nyugdíjas klubot 12 éven át vezette, kimagasló társadalmi példával szolgál, 37 éves pályafutása alatt sokoldalú életutat járt be. A volt pedagógus Brusznyai-díjas, Pro Meritis érmes és egyben a Pedagógus Szolgálati Emlékérem tulajdonosa is.

Kanyári Erika az oklevél átadása után elmondta: ezzel az ajándékkal a klub tevékenységeit is elismerik, mert az eddig elért sikerek közös sikerek.

Idén - az alapítóról elnevezett kitüntetést - a dr. Borsi Lőrinc-díjat dr. Mayer Istvánné veheti majd át hivatalos keretek között a városi pedagógusnap alkalmából rendezett eseményen.  A díjazott 2018 óta aktív elnökségi tag a klub életében, aki sokrétű előadásaival magasszínvonalúvá tette a klub programjait.

Fotók: Gáspár Gábor,Szalai Csaba

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Átadták a Családbarát köznevelési intézmény díjakat, két veszprémi intézményt is elismertek családbarát Átadták a Családbarát köznevelési intézmény díjakat, két veszprémi intézményt is elismertek Az oktatás és a nevelés segítségével lehet erősíteni a magyarság és az anyanyelv összetartó erejét - mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Pedagógus Expón, amelyen átadták a Családbarát köznevelés intézmény díjakat. Az elismerések közül kettőt veszprémi intézmények vihettek haza. 2024. január 30. 11:38 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el oktatás Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el Pedagógusnap alkalmából idén is elismerték a kistelepülések pedagógusait, valamint a Veszprémi Tankerület Központ Lámpás díjai is gazdára találtak. 2023. június 9. 14:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.