Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
28°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
28°C

Fiatalok ötletei alapján rendezik meg a Fiatalok napját

2023. június 9. 12:25
Szeptember 23-án a megszokott sportágválasztó mellett az ifjúság által szervezett programokkal várják a veszprémi fiatalokat.

Közel fél év után ülésezett újra az Ifjúsági Kerekasztal a megújult Dózsavárosi könyvtárban, hogy összegezzék az elmúlt időszak eredményeit, illetve felkészüljenek a következő hónapok teendőire.

Hegedűs Barbara alpolgármester, az Ifjúsági Kerekasztal elnöke elmondta, az elmúl fél évben számos workshopot, rendezvényt, beszélgetést szerveztek a fiatalokkal közösen annak érdekében, hogy megújuljon a város ifjúsági koncepciója, és hogy ebbe a koncepcióba valóban olyan ötletek, problémák kerüljenek be, melyek a fiatalokat foglalkoztatják, melyeket ők maguk fogalmaznak meg. A folyamat zárását jövő héten tartják, amikor egy nagyobb rendezvény keretében számolnak be az eredményekről.

A fiatalok meghallgatása, bevonása emellett több szinten is zajlik. Évek óta megrendezik a Fiatalok Napját, korábban azonban kritikaként merült fel, hogy nem minden esetben vannak szinkronban a programok és az érintettek igényei. Idén ezért a szeptember 23-ára kitűzött napon részben egy sportágválasztóval várják az ifjúságot, részben pedig olyan programokat kínálnak szerte a városban, amelyeket maguk a fiatalok álmodtak és valósítanak meg, az önkormányzat pedig az anyagi hátteret biztosítja ehhez.

Visszatérő észrevétel az is, hogy az egyetem szinte egy külön városként működik a városban, azaz az egyetemistáknak kevés kapcsolódási van a helyi élethez. Ezt kiküszöbölendő az alpolgármester több beszélgetést is folytatott a karok képviselőivel, szerintük mivel lehetne szorosabbá fűzni a kapcsolatot, amelyet többek között a fenti nap programjaiba való becsatlakozással szeretnék megoldani, vagyis lesznek olyan események is, amelyeket az egyetemisták szerveznek majd meg társaiknak.

„A célunk az, hogy érezzék, ez a nap valóban róluk szól, és Veszprém fiatalbarát város” – fogalmazott az alpolgármester. Ezt megerősíteni szeptember 23-án az est zárásaként egy koncertet is szerveznek szintén a fiatalok bevonásával.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.