Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalok ötletei alapján rendezik meg a Fiatalok napját

2023. június 9. 12:25
Szeptember 23-án a megszokott sportágválasztó mellett az ifjúság által szervezett programokkal várják a veszprémi fiatalokat.

Közel fél év után ülésezett újra az Ifjúsági Kerekasztal a megújult Dózsavárosi könyvtárban, hogy összegezzék az elmúlt időszak eredményeit, illetve felkészüljenek a következő hónapok teendőire.

Hegedűs Barbara alpolgármester, az Ifjúsági Kerekasztal elnöke elmondta, az elmúl fél évben számos workshopot, rendezvényt, beszélgetést szerveztek a fiatalokkal közösen annak érdekében, hogy megújuljon a város ifjúsági koncepciója, és hogy ebbe a koncepcióba valóban olyan ötletek, problémák kerüljenek be, melyek a fiatalokat foglalkoztatják, melyeket ők maguk fogalmaznak meg. A folyamat zárását jövő héten tartják, amikor egy nagyobb rendezvény keretében számolnak be az eredményekről.

A fiatalok meghallgatása, bevonása emellett több szinten is zajlik. Évek óta megrendezik a Fiatalok Napját, korábban azonban kritikaként merült fel, hogy nem minden esetben vannak szinkronban a programok és az érintettek igényei. Idén ezért a szeptember 23-ára kitűzött napon részben egy sportágválasztóval várják az ifjúságot, részben pedig olyan programokat kínálnak szerte a városban, amelyeket maguk a fiatalok álmodtak és valósítanak meg, az önkormányzat pedig az anyagi hátteret biztosítja ehhez.

Visszatérő észrevétel az is, hogy az egyetem szinte egy külön városként működik a városban, azaz az egyetemistáknak kevés kapcsolódási van a helyi élethez. Ezt kiküszöbölendő az alpolgármester több beszélgetést is folytatott a karok képviselőivel, szerintük mivel lehetne szorosabbá fűzni a kapcsolatot, amelyet többek között a fenti nap programjaiba való becsatlakozással szeretnék megoldani, vagyis lesznek olyan események is, amelyeket az egyetemisták szerveznek majd meg társaiknak.

„A célunk az, hogy érezzék, ez a nap valóban róluk szól, és Veszprém fiatalbarát város” – fogalmazott az alpolgármester. Ezt megerősíteni szeptember 23-án az est zárásaként egy koncertet is szerveznek szintén a fiatalok bevonásával.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.