Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése Devecseri járásban

2023. június 5. 22:16

Magyarország Kormánya az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az infokommunikációs technológiákhoz való hozzáférést, azok használatának és minőségének javítását. Ennek elérése érdekében GINOP-3.4.1-15 kódszámmal, „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” címmel pályázati felhívást tett közzé a kevésbé fejlett régiókban, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítésének megvalósítása érdekében.

Az MVM NET Zrt. a Devecseri járásban GINOP-3.4.1-15-2016-00230 kódszámon benyújtott pályázati projektje támogatást nyert, jelenleg folyamatban van annak megvalósítása.

A fejlesztéssel érintett településeken kiépülnek a települési helyi hálózatok, a településeket összekötő helyközi hálózatok és a hálózati csomópontok (ún. PoP), illetve kialakításra kerül az érintett települések közintézményei részére a kormányzati hálózati alapinfrastruktúra. A járás minden fejlesztéssel érintett településén ingyenesen elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) szolgáltatás lesz elérhető, a település központi helyszínén minimálisan 50 Mbps névleges internet sávszélesség biztosításával.

A települési lefedő hálózatok műszaki átadását követően az MVM NET Zrt szerződött üzemeltető partnere fogja biztosítani a lakosság és vállalkozások részére az elkészült hálózathoz való hozzáférést. A rácsatlakozási lehetőségről és annak pontos időpontjáról a szerződött üzemeltető partner a későbbiekben fogja tájékoztatni az érintetteket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.