Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót

2023. június 1. 10:54
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.

A képviselő – sok másik társával egyetemben - már első megválasztása óta, 2010-től minden évben megszervezi ezt az akciót a lakótelepen. Idén képviselői keretéből 150 ezer forint értékben vásárolt egynyári virágokat, valamint 100 ezer forintért termőföldet, amit kedden délután a Báthory iskola udvarába szervezett eseményen adott át a környéken élőknek.

Stigelmaier Józsefnétől megtudtuk, elsősorban az idősebb korosztályból érkeztek érdekélődők, a legidősebb, aki vitt magával ilyen növényeket egy 80 éves hölgy volt, de akadtak családosok is, akik ennek segítségével igyekeznek színesebbé, természetközelivé tenni a lakókörnyezetüket.

A képviselő kiemelte a Munkácsy utca 1. és 3. házakat, ahonnan különösen sok érdeklődő van minden évben, a virágok elültetése után pedig ez meg is látszik a panelházak környékén.

A növényeket egyébként egy veszprémi vállalkozótól, a Fórum kertészettől vásárolták, a logisztikában pedig a VKSZ Zrt. munkatársai segítettek.

Idén viszont nem csak virágokat és földet, hanem egy facsemetét is vásárolt a képviselő, amit jövő héten, június 6-án fognak elültetni a közeli Ringató óvodában, ami idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

vehir.hu
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.