Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?

2023. május 25. 12:51
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.

A poszt szerint Veszprém határától nem is túl messze vették észre a lábnyomot, egészen pontosan az északi elkerülő utáni erdős területen bukkantak rá. Ezen a részen egyébként rendkívül gazdag az élővilág, pár hónapja mi is beszámoltunk róla, hogy nagyon ritka, pigmenthiányos fehér szarvasok is élnek a Márkó környéki erdőkben.

A mostani esetnél is a párosujjú patások között kell keresni a megoldást. Ezt már Koszteczky Bence, a Hajag Vidéki Vadásztársaság elnöke mondta portálunknak, aki szerint a legvalószínűbb, hogy szarvasnyomot talált a túrázó.

A méretére is van logikus magyarázat, eszerint vélhetően egy jól megtermett szarvas lábnyomának a közepébe belelépett ugyanaz, vagy egy másik állat, így azt, aki nem jártas a nyomolvasásban, könnyen megtévesztheti az így megformált nagyobb alakzat, ami valójában több lábnyom.

Koszteczky Bence a medve-elméletet határozottan elvetette. Egyrészt nem látszanak sem talppárna, sem a karmok nyomai, másrészről, ha medve ólálkodna a környéken, arról a vadásztársaságok már régen tudnának.

Képek forrása: Veszprém Fórum Facebook-csoport

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.