Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Műalkotásokkal a hulladékhegyek ellen

2023. május 24. 13:17
Hulladékból hoztak létre műalkotásokat a Pannon Egyetem általános- és középiskolásoknak valamint egyetemistáknak kiírt pályázatára jelentkezők. Kedden hirdettek eredményt.

A felhívásra 206 jelentkező összesen 36 pályaművet adott le, melyeket az egyetemi könyvtárban állítottak ki. Itt rendezték meg az ünnepélyes díjátadást is kedd délután. Három korosztályban, egyénileg és csapatban indulók között választottak helyezetteket a zsűri és a Facbookon szavazó közönség értékelése alapján. 

A fiatal alkotókat Gelencsér András rektor köszöntötte, aki kiemelte: a képzőművészet nemes felhasználása a hulladéknak, amivel fontos üzenetet fogalmaztak meg a diákok. Elárulta azt is, hogy a pályamunkákat Jane Goodall világhírű csimpánzkutató is megtekintette veszprémi látogatása során, és ő is örömmel látta a fiatalok hozzáállását. 

Kurdi Róbert, az egyetem kancellárhelyettese arra biztatta a fiatalokat, tegyenek a környezetükért, szóljanak rá arra, aki szemetel vagy nem megfelelően gyűjti a hulladékot, mert az ő kezükben a bolygó sorsa, nekik van lehetőségük helyrehozni mindazt, amit a korábbi generációk tönkretettek. 

A díjátadókat követően tárlatvezetést rendeztek, ahol a jelenlévő alkotók bemutatták munkáikat. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.