Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyíltvízi úszó-vk: Rasovszky Kristóf aranyérmes Olaszországban

2023. május 20. 15:13 // Forrás: MTI
A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának második állomásán, Olaszországban.

Az olimpiai ezüstérmes magyar versenyző - aki két hete, a vk nyitóversenyén, Egyiptomban negyedik volt - a 10 kilométeres viadalon magabiztos győzelmet aratott. A hatkörös verseny utolsó negyedében végig az élen haladt és a hajrában sem tudták megszorongatni.

A veszprémiek kiválósága - aki tavaly holtversenyben az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel megnyerte a sorozatot - 1:47:17.6 órás remek teljesítménnyel csapott célba.

Rasovszky Kristóf nem talált legyőzőre - Fotó: Magyar Úszó Szövetség FacebookRasovszky Kristóf nem talált legyőzőre - Fotó: Magyar Úszó Szövetség Facebook

"Van, hogy a jó dolgokra kicsit várni kell, de végre megint sikerült - mondta a verseny után Rasovszky Kristóf. - Nem volt könnyű menet, amikor a második kör végén kimentünk frissíteni, egy olasz komolyan feltartott, vesztettem vagy húsz métert. Aztán a negyedik kör kifejezetten lassúra sikeredett, emiatt annyira nem voltam boldog, mert azért az üldözőbolyban is akadt jó néhány srác, aki nem rossz úszó. Az utolsó két körre ezért erősítettem, mentünk elöl hatan, nekem viszont most nagyon összeállt a vége, már Egyiptomban is éreztem, hogy a finisben én vagyok a leggyorsabb, ráadásul most időben indultam meg.    

Rasovszky hozzátette, most, hogy az egyetemi kötelezettségeit letudta az elmúlt hónapokban, végre csak az úszásra koncentrálhat.

A szombati viadalon a második helyen a hazai közönség előtt szereplő Domenico Acerenza végzett, míg a harmadik a német Oliver Klemet lett.

A verseny másik magyar résztvevője, Betlehem Dávid (ugyancsak Balaton ÚK veszprém) az ötödik helyen csapott a célba (1:47:23.7), maga mögé utasítva ezzel Paltrinierit.

Az öt álommásból álló vk-sorozat jövő hétvégén Portugáliában folytatódik.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.