Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén

2023. május 19. 11:41
A keresztény-demokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor, területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.

A KDNP Veszprém vármegyei csoportjának választmányi elnöki pozíciója február óta üres volt a korábbi elnök lemondása miatt. Erről a pozícióról szavazott csütörtök délután a vármegyei választmány, ahová dr. Latorcai János, a párt országos választmányának elnöke is hivatalos volt.

Ez nem csak protokolláris látogatás volt az ő részéről, hanem a párt alapszabálya értelmében formálisan is neki kellett levezetnie az új elnök megválasztását.

A titkos szavazással lebonyolított választáson nagy meglepetés nem történt, a tagok az egyetlen jelöltet, Navracsics Tibort egyhangúlag választották meg, az ő személyét egyébként a KDNP országos választmánya is támogatta.

Az új elnök első ilyen pozícióban betöltött beszédében hangsúlyozta, szeretné elérni, hogy Veszprém vármegye a KDNP egyik fellegvára legyen, ehhez pedig stabilitásra van szükség, valamint aktív közéleti jelenlétre.

Előbbi esetében tiszta és egyértelmű célok megfogalmazására van szükség, valamint határozott lépésekre ezek elérésének érdekében. Ami pedig a közéleti jelenlétet illeti, Navracsics Tibor a keresztény-demokrata nézeteket képviselő civil szervezetekre építené ezt a munkát, akik különböző események és előadások, vagy éppen kerekasztal-beszélgetések szervezésével azokat a közösségeket is meg tudják szólítani, akik eddig idegenkedtek a politikától.

Az új elnök kitért a jövő júniusi önkormányzati választásokra is, mint mondta, szeretné, ha a vármegyében minél több helyen tudnának KDNP-s képviselőjelölteket és polgármesterjelölteket indítani, valamint sikerre vinni az ő kampányukat. Ezzel kapcsolatban azt mondta, ha aktuális lesz, egyeztetni fog a Fidesz helyi választmányi elnökeivel is a közös munkáról.

Navracsics Tibor munkáját a választmány élén Halmay Gábor, a KDNP Veszprém vármegyei szervezője fogja segíteni.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 Átadták a Hungarikum-média és a Hungarikum-díjakat Átadták a Hungarikum-média és a Hungarikum-díjakat Hét nemzeti érték Hungarikum-díjat, a közmédia két műsora pedig Hungarikum Liget Média-díjat kapott a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán, amelyet csütörtökön este rendeztek meg a Veszprémi Petőfi Színházban. 2024. március 22. 9:24 Egy kiállításba préselt év Egy kiállításba préselt év A 2023-as kiállításaiból állított össze best of tárlatot a Művészetek háza. Az Európa Kulturális Fővárosa évre visszatekintő gyűjtemény a Dubniczay-palotában látogatható. 2024. március 8. 21:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.