Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen állásokra számíthatunk az építőipar területén?

2023. május 19. 10:41

Időről időre elhangzik, hogy az építőipar nehéz helyzetben van, a borúlátóbbak szerint akár haldoklik is, ugyanakkor ezt szerencsére nem támasztja alá az a tény, hogy rengeteg üresedés van a munkaerőpiac ezen szegmensében. Sőt, a megbízható, jó szakembereket gyakorlatilag lasszóval kell vadászni, és ha sikerül egyet szerződtetni, akkor mindenki feltett szándéka az, hogy meg is tartsa a munkaerőt.

Éppen ezért abszolút lehet abban bízni, hogy olyan pozíciót találunk, ahol mind szakmailag, mind emberileg, mint pedig anyagilag megbecsülnek és elismernek minket. Mai cikkünkben azt mutatjuk be, milyen álláshirdetésekkel találkozhat az, aki ezen a területen szeretne elhelyezkedni.

Vezetői pozíciót keresünk?

Természetesen nem mindenki akar a két kezével dolgozni, hiszen ha csak az építészekre, építőmérnökökre is gondolunk, akkor ők nem véletlenül tanulták ki a szakmájukat. Szerencsére a https://bekescsabaallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet oldalon ők is megtalálják a számításukat.

Csak úgy, mint azok akik mondjuk művezetőként szeretnének elhelyezkedni, hiszen ők is számos álláslehetőséget találnak a BékéscsabaÁllás.hu oldalán. Ők lesznek majd azok, akik segítik az építésvezető munkáját, mind mennyiség, mind minőség alapján ellenőrzik az alvállalkozók munkáját. 

Átveszik a beszállított alapanyagokat, ellenőrzik a terveket, irányítják az építési munkálatokat, kijelölik a szükséges embereket a munka elvégzésére, valamint gondoskodnak arról, hogy minden biztonsági és egészségvédelmi előírás betartásra kerüljön. Akár Békéscsabán vagy környékén is találhatunk ilyen pozíciót, és akár már technikusi végzettséggel is betölthetjük a munkakört.

Vagy simán a szakmunka érdekes a számunkra?

Természetesen nem mindenkiből lehet vezető, és nem is mindenki szeretne az lenni, így a szaktudással rendelkező szakemberek egészen más pozícióban tehetik hasznossá a megszerzett tudásukat.

Folyamatosan nagy az igény a nyílászárók beépítését végző munkatársakra, de födém és fal zsaluzásában jártas embereket is mindig keresnek. Sőt, épületbádogosok vagy ácsok csapatait is erősíthetjük, ha úgy érezzük, abban tudunk kiteljesedni, de akár egy darus teherautó sofőrjeként is elhelyzekedhetünk, ha megvan hozzá a szükséges jogosítványunk!

A megfelelő portálon történő hirdetés egyben biztosíték is!

Bizonyára mindenki hallott már az építőipar szürke vagy fekete szegmenséről, és nyilvánvalóan mindenkinek az a célja, hogy ezeket elkerülje. Ha a fent említett álláshirdetési portálon böngészünk az álláshirdetések között, akkor az egyfajta biztosítékot is jelent arra, hogy itt nem fogunk olyan munkáltatóba botlani, aki adott esetben rászed minket.

Mindig nagyon fontos a munkaszerződés megkötése már jóval az első munkanap előtt, enélkül soha ne kezdjünk el sehol sem dolgozni, hiszen saját magunkat veszélyeztetjük vele!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.