Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
12°C

Vitorlázást népszerűsítő napot rendeznek a nőknek Balatonfüreden

2023. május 18. 11:25 // Forrás: MTI
A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) idén is meghirdette a Steering the Course elnevezésű kampányát, melynek pénteki nyitónapján ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tart a nők számára Balatonfüreden a hazai szövetség.

A nap első felében a látogatók nyitott kerekasztalbeszélgetéseket hallhatnak, ahol női ifjúsági és felnőtt versenyzők, női edzők, versenyrendezők mutatkoznak be és mesélik el első találkozásukat a sportággal, és az azóta szerzett élményeiket, emlékeiket a vitorlázással. A délután folyamán szakképzett női edzők segítésével és koordinálásával próbálhatják ki a vitorlázást az érdeklődők.

A női vitorlázást népszerűsítő nemzetközi programsorozatot 2021-ben hívta életre a World Sailing.

Érdi Mária minden nőt és lányt arra biztat, hogy próbálják ki a vitorlázást - Fotó: Aqua MagazinÉrdi Mária minden nőt és lányt arra biztat, hogy próbálják ki a vitorlázást - Fotó: Aqua Magazin

Én nagyon örülök annak, hogy Magyarország csatlakozott a World Sailing által létrehozott Steering The Course programhoz. Bízom benne, hogy ezáltal minden nőhöz és lányhoz eljut a vitorlázás. Minden nőt és lányt arra biztatok, hogy próbálják ki a vitorlázást, mert a vízen jó

- mondta Érdi Mária, Európa-bajnoki bronzérmes vitorlázó.  

A szervezők a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben várják a városi és a környékbeli középiskolák női diákjait, tanárait, illetve korosztálytól függetlenül bárki részt vehet az egész napos eseményen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.