Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Minden a pénz körül forog!

2023. május 17. 10:40

Biztosan mindenki érezte már ezt az élete során, hiszen akár tetszik, akár nem, a pénz napi szinten szerepet játszik az életünkben. Jóllehet ma már alig látjuk őt fizikai valójában, ám ez közel sem jelenti azt, hogy a bankkártyák és a hitelkártyák mögött rejtőző pénzmennyiség vesztett volna a jelentőségéből.

Minekutána milliónyi pénzügyi tranzakció bonyolódik naponta, így nem csoda, hogy a banki és a közgazdasági szektor akkora felvevőpiaca a humán erőforrásnak. Mai cikkünkben azt nézzük meg, hogy milyen munkakörökre is lehet számítani a közgazdasági, banki és biztosítási területeken!

A bankok kapuja mindig nyitva áll!

Talán nem meglepő, de az egyik olyan hely, ami a legtöbb embert foglalkoztatja, az a banki szektor. Éppen ezért biztos, hogy a https://szolnokallas.hu/allasok/kozgazdasag-bank-biztositas oldalra kattintva találkozni fogunk szép számmal ilyen pozíciókkal is.

Gondoljunk csak bele, hányféle bank működik Magyarországon, és azoknak hány meg hány fiókja van. Éppen ezért a bankok kiváló regionális munkalehetőségnek számítanak, hiszen még a nagyobb falvakban is találhatóak kirendeltségeik.

Bár alapvetően sok olyan munkakör létezik egy-egy bankban, ahol szükséges a szakirányú végzettség, azért a jó hír az, hogy több olyan pozíció is akad, ahol nem szükséges az érettségi bizonyítványon kívül semmi más. A bankok ugyanis sok esetben vállalják a leendő munkavállalók képzését, természetesen tanulmányi szerződés fejében.

Ha tehát érdekel minket a pénzügyi világ, akkor érdemes a bankok, sőt akár a pénzváltók környékén is körülnézni.

A biztosítási szektor sem egy elhanyagolható terület!

A másik nagy terület a biztosítási szektor, hiszen a kötelező gépjármű-biztosítás mellett jó, ha mindenki köt életbiztosítást is. Ugyanolyan fontos természetesen az otthonokra köthető, valamint az egy-egy utazás alkalmára kötött biztosítás is.

A fent felsoroltakból pedig nyilvánvalóvá válik, hogy egy jó biztosítósnak mindig lesz munkája. Persze tanulnivalója is akad majd bőven, hiszen a kínálat és törvényi szabályozás folyamatosan változik, így itt csak az marad talpon, aki tud alkalmazkodni ehhez az állandóan változó környezethez.

Megannyi olyan cég van, ahol külön szakembert alkalmaznak erre a pozícióra, így ha nem alkuszként szeretnénk elhelyezkedni, akkor természetesen erre is van lehetőség.

Otthonról is végezhető munkákat is találunk!

Szerencsére akár otthonról végezhető munkát is találhatunk, ez azonban szinte minden esetben telefonos munka lesz. A legtöbb esetben értékesítést kell vállalni az adott call center számára, de ha szerencsések vagyunk, akkor akár helpdeskes pozíciót is kifoghatunk.

Fontos a pontosság!

Bármelyik munkakört is végezzük azonban ezen a területen, a legfontosabb a pontosság és az alaposság lesz, hiszen a pénzzel másként nem lehet bánni. Kiváltképp akkor, ha az nem is a saját vagyonunk.

Ha érzünk magunkban elég affinitást, akkor mindenképpen nézzünk körül a SzolnokÁllás oldalán!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.