Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Példaértékű összefogás a gyermekek gyógyulásáért

2023. május 10. 13:17
Új, hiánypótló légzéstámogató berendezéssel bővült a vármegyei kórház eszközparkja, a Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. és a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány összefogása révén. Az adományt kedd délelőtt adták át.

Az Országos Jótékonysági Vadászegylet tizenegy éve szervez jótékonysági vadászatokat, melyek révén már 170 millió forinttal támogatták a magyar egészségügyet, azon belül kiemelten a gyermekosztályokat. 286 db innovatív orvosi eszköz beszerzéséhez járultak hozzá, ezzel országos szinten 113 ezer gyermek gyógyulását elősegítve.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a vármegye vezető egészségügyi intézményének főigazgatója köszönetét fejezte ki a szervezetnek, a támogatás kiemelt jelentőséggel bír a kórház számára. A Gyermekgyógyászati Centrum biztosítja Veszprém vármegye gyermek lakosságának, mintegy 66 ezer kiskorú egészségügyi ellátását. Tavaly a Centrum munkatársai 16 ezer esetet láttak el, ebből 2251 gyermek légúti betegség miatt került a kórházba, a légzéstámogatást biztosító eszközpark berendezéseinek folyamatos cseréje rendkívül fontos.

Évek óta támogatják a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrumát, idén 1,5 millió forint összegben segítették a légzéstámogató eszköz beszerzését – mondta el az adomány átadóján a Vadászegylet elnöke, Fejes László. Az elnök megköszönte minden résztvevőnek, hogy évről évre mellettük állnak a példaértékű összefogásban, mely az ország egyik legszélesebb körben ható karitatív programja. A legkisebb támogatás 1000 forint összegben érkezett be, melyet egy gyermek utalt el a szervezetnek, ezzel is megmutatva, hogy a társadalmi felelősségvállalásban mindenki szerepet tud vállalni.

Dr. Tenk Tamás, aki a vármegye vezető intézményének főorvosa, és egyúttal a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumi elnöke is, az eszköz jelentőségét részletezte az átadón. Az AIRVO légzéstámogató készülék használata egy öt éve rutinszerűen alkalmazott terápia, egy valóban hiánypótló eszköz, mely spontán lélegző, légzési elégtelenséggel küzdő betegek kezelésére szolgál. Az eszköz használata révén az esetek döntő többségében elkerülhető az intubálás, a gépi lélegeztetés, és így kivédhető annak minden lehetséges szövődménye is.

Az eszköz rendkívül jól tolerálható, akár hosszabb ideig is, nem egyszer előfordult már, hogy a kis betegek maguknak helyezik vissza az orrukba, hiszen percek alatt érzékelik, hogy valóban segít, könnyít az állapotukon. – mondta el a főorvos.

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a Vadászegylet által támogatott alapberendezés kiegészítőjét finanszírozta 1,8 millió forintnyi értékben. A két szervezet összefogása tette lehetővé, hogy egy új, komplett légzéstámogató eszköz álljon a szakorvosok rendelkezésére, a hatékony és biztonságos terápia érdekében.

Az átadó során hangsúlyozták, a magyar vadásztársadalom által indított összefogás példát szeretne mutatni más társadalmi csoportok számára is, a támogató közösségek rengeteget segíthetnek abban, hogy egy intézmény mindent megtehessen a betegek, a gyermekek mielőbbi gyógyulásáért.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért. 2024. április 12. 13:53 Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   2024. február 23. 11:22 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.