Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Zöld városban sétáltak a Régiók Európai Bizottságának képviselői

2023. május 9. 12:18
Veszprémbe látogattak a Régiók Európai Bizottságának képviselői, hogy megismerkedhessenek az Európa Kulturális Fővárosa programmal és a hamarosan átadandó beruházásokkal.

A kétnapos program során a bizottság képviselői egy protokolláris vacsorán vettek részt, ahol Porga Gyula polgármester köszöntötte őket. Pénteken az Európa Kulturális Fővárosa program munkatársai egy előadás keretében mutatták be a Veszprémben megvalósuló eseményeket és fejlesztéseket fenntarthatósági szempontok alapján. Az előadást és beszélgetést megelőzően Hegedűs Barbara alpolgármester, a rendezvény szervezője köszöntötte a résztvevőket, Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár osztotta meg a gondolatait, aki röviden beszámolt Magyarországot és a térséget érintő elképzelésekről, tervekről.

Fotó: Pesthy MártonFotó: Pesthy Márton

Az előadást követően egy séta keretében ismerkedhettek meg a Zöld város projekttel és egy bejáráson is részt vehetnek a hamarosan a nagyközönség számára is nyíló ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központban. A program zárásaként délután lehetőségük nyílt a Gyárkert KultúrPark nyitóeseményén és első koncertjén is részt venni, hogy testközelből tapasztalhassák meg Veszprém pezsgő kulturális életét. A program a Régiók Európai Bizottsága közreműködésével valósult meg.

 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.