Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

A Zöld városban sétáltak a Régiók Európai Bizottságának képviselői

2023. május 9. 12:18
Veszprémbe látogattak a Régiók Európai Bizottságának képviselői, hogy megismerkedhessenek az Európa Kulturális Fővárosa programmal és a hamarosan átadandó beruházásokkal.

A kétnapos program során a bizottság képviselői egy protokolláris vacsorán vettek részt, ahol Porga Gyula polgármester köszöntötte őket. Pénteken az Európa Kulturális Fővárosa program munkatársai egy előadás keretében mutatták be a Veszprémben megvalósuló eseményeket és fejlesztéseket fenntarthatósági szempontok alapján. Az előadást és beszélgetést megelőzően Hegedűs Barbara alpolgármester, a rendezvény szervezője köszöntötte a résztvevőket, Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár osztotta meg a gondolatait, aki röviden beszámolt Magyarországot és a térséget érintő elképzelésekről, tervekről.

Fotó: Pesthy MártonFotó: Pesthy Márton

Az előadást követően egy séta keretében ismerkedhettek meg a Zöld város projekttel és egy bejáráson is részt vehetnek a hamarosan a nagyközönség számára is nyíló ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központban. A program zárásaként délután lehetőségük nyílt a Gyárkert KultúrPark nyitóeseményén és első koncertjén is részt venni, hogy testközelből tapasztalhassák meg Veszprém pezsgő kulturális életét. A program a Régiók Európai Bizottsága közreműködésével valósult meg.

 

vehir.hu
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.