Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Operett és kortárs dráma is szerepel a Petőfi színház következő évadának műsorán

2023. május 8. 21:51
Öt-öt nagyszínházi és játékszíni, valamint két-két gyermek és ifjúsági előadással készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház.

A 2023/24-es évad terveit Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes ismertették hétfőn. 

A nagyszínpadon Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájával kezdődik az év Forgács Péter rendezésében. Novemberben Hunyadi Sándor és Nóti Károly A három sárkány című vígjátékát állítja színpadra Balázs Péter. Rátonyi Róbert születésének századik évfordulója alkalmából az operett is kiemelt helyet kap a repertoárban, a Csárdáskirálynőt Mészáros Árpád Zsolt gondolja újra. A tavaszi hónapokban két kortárs művet – Bereményi Géza Eldorádóját Funtek Frigyes rendezésében, valamint Anat Gov Happy Ending című zenés színművét Kálloy Molnár Péter irányításával – láthatja a veszprémi közönség.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Topolcsányi Laura A hatodik szék című színművének ősbemutatójával veszi kezdetét az ősz, Tasnádi Csaba rendezésében. Módri Györgyi és Kőrösi Csaba verses előadását Mi szép a mi föladatunk címmel láthatjuk, míg Szerb Antal verseit Bálint András előadásában hallgathatjuk meg. Patrici Süskind: A nagybőgő című monodrámáját Klem Viktor előadásában és Radnai Márk rendezésében mutatják be, végül pedig a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal együttműködve Bertolt Brechttől A kaukázusi krétakört tervezik színre vinni.

A gyerekeket Fekete István Vuk című állatmeséjével várják, valamint új történetekkel folytatódnak a Mézga-család kalanadjai. Az ifjúsági előadások között Bródy Sándor A tanítónő című színdarabját rendezi Oberfrank Pál, illetve a Komáromi Jókai Színház vendégszereplésével láthatjuk Örkény István Tóték című tragikomédiáját Béres Attila irányításával.

A következő évadban műsoron marad 11 nagyszínházi és 6 játékszíni előadás, és újra megrendezik majd a Petőfi színház hagyományos fesztiváljait is. Szintén folytatódik a Minden napra egy Petőfi vers programsorozat a teátrum Facebook-felületén.

A hétfői sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő is felszólalt, aki úgy fogalmazott: büszkék lehetünk az intézményben zajló, magas színvonalú munkára, hiszen nemcsak kultúrát, hanem értékeket is közvetítenek. A színház olyan oázis, ahova mindig visszatérhetünk feltöltődni a nehezebb időszakokban.
 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. ma 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. ma 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. tegnap 14:33 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.