Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Európai díjjal elismert veszprémi hölgy

2023. május 8. 14:24 // Forrás: Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
A május 9-i Európa-nap az európai béke és egység ünnepeként tartják számon az unión belül. Az idei Európa-nap alkalmából május 7-én, a budapesti Szabadság téren tartott fesztiválon Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Maksi Mátyás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének megbízott vezetője adta át a Magyarok Európáért díjakat, amelyekkel egy veszprémi kollégát is elismertek.

Az idei év egyik díjazottja, Csitei Tímea 2014 óta a Veszprém vármegyei Europe Direct iroda vezetője, és az iroda befogadó szervezetének, a Veszprém Vármegyei Kereskedelemi és Iparkamarának munkatársa. Az elmúlt kilenc évben rendkívül nagy elkötelezettséggel vezette az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete hozzájárulásával működő Europe Direct irodát, és az ország egyik legsikeresebben működő Europe Direct központjává tette. Pozitív és proaktív hozzáállásával, szakértelmével kiemelkedik a vármegyei Europe Direct irodák vezetői közül. Célcsoportokra szabott több száz rendezvény ötletgazdája, amelyeket az iroda önállóan, vagy szakmai, oktatási, illetve civil partnereivel együttműködésben valósított meg, állt a méltatásban.

Irodavezetőként vallja, hogy a siker kulcsa a szinergiákban rejlik, így aktívan együttműködik a régióban jelen lévő uniós hálózatok képviselőivel is. Hazai és nemzetközi fórumokon számos alkalommal magas szakmai hozzáértéssel képviselte a hazai EU-s tájékoztató irodák hálózatát.

Mondik Gábor és Csitei TímeaMondik Gábor és Csitei Tímea

A 2023-as másik díjazott Mondik Gábor, a Kreatív Európa Iroda ügyvezető-helyettese, a Kultúra ág vezetője. 15 éve foglalkozik a kultúrához kapcsolódó uniós programok hazai támogatásával, tájékoztató munkáját a Kultúrpont Irodában kezdte 2008-ban, programkoordinátorként. A kultúra iránti elkötelezettségével, kiváló szakértelmével, pozitív hozzáállásával kivívta az uniós tájékoztató irodák, valamint a szélesebb közönség elismerését.

A Magyarok Európáért díj az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Igazságügyi Minisztérium közös elismeréseként azok részére adható, akik hosszú időn keresztül folytatott kiemelkedő teljesítményükkel képviselték és terjesztették az Európai Unió alapértékeit Magyarországon, és jelentősen hozzájárultak Magyarország sikeres európai uniós tagságához. A díjat első ízben 2017-ben adták át a május 9-i Európa-nap alkalmából.
 
Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. A francia külügyminiszter ebben olyan politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a nyilatkozat vezetett az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződések aláírásához, így a mai Európai Unió megszületéséhez is. Az évfordulót EU-szerte Európa-napként, az európai béke és egység napjaként ünneplik.

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.