Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Európai díjjal elismert veszprémi hölgy

2023. május 8. 14:24 // Forrás: Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
A május 9-i Európa-nap az európai béke és egység ünnepeként tartják számon az unión belül. Az idei Európa-nap alkalmából május 7-én, a budapesti Szabadság téren tartott fesztiválon Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Maksi Mátyás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének megbízott vezetője adta át a Magyarok Európáért díjakat, amelyekkel egy veszprémi kollégát is elismertek.

Az idei év egyik díjazottja, Csitei Tímea 2014 óta a Veszprém vármegyei Europe Direct iroda vezetője, és az iroda befogadó szervezetének, a Veszprém Vármegyei Kereskedelemi és Iparkamarának munkatársa. Az elmúlt kilenc évben rendkívül nagy elkötelezettséggel vezette az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete hozzájárulásával működő Europe Direct irodát, és az ország egyik legsikeresebben működő Europe Direct központjává tette. Pozitív és proaktív hozzáállásával, szakértelmével kiemelkedik a vármegyei Europe Direct irodák vezetői közül. Célcsoportokra szabott több száz rendezvény ötletgazdája, amelyeket az iroda önállóan, vagy szakmai, oktatási, illetve civil partnereivel együttműködésben valósított meg, állt a méltatásban.

Irodavezetőként vallja, hogy a siker kulcsa a szinergiákban rejlik, így aktívan együttműködik a régióban jelen lévő uniós hálózatok képviselőivel is. Hazai és nemzetközi fórumokon számos alkalommal magas szakmai hozzáértéssel képviselte a hazai EU-s tájékoztató irodák hálózatát.

Mondik Gábor és Csitei TímeaMondik Gábor és Csitei Tímea

A 2023-as másik díjazott Mondik Gábor, a Kreatív Európa Iroda ügyvezető-helyettese, a Kultúra ág vezetője. 15 éve foglalkozik a kultúrához kapcsolódó uniós programok hazai támogatásával, tájékoztató munkáját a Kultúrpont Irodában kezdte 2008-ban, programkoordinátorként. A kultúra iránti elkötelezettségével, kiváló szakértelmével, pozitív hozzáállásával kivívta az uniós tájékoztató irodák, valamint a szélesebb közönség elismerését.

A Magyarok Európáért díj az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Igazságügyi Minisztérium közös elismeréseként azok részére adható, akik hosszú időn keresztül folytatott kiemelkedő teljesítményükkel képviselték és terjesztették az Európai Unió alapértékeit Magyarországon, és jelentősen hozzájárultak Magyarország sikeres európai uniós tagságához. A díjat első ízben 2017-ben adták át a május 9-i Európa-nap alkalmából.
 
Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. A francia külügyminiszter ebben olyan politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a nyilatkozat vezetett az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződések aláírásához, így a mai Európai Unió megszületéséhez is. Az évfordulót EU-szerte Európa-napként, az európai béke és egység napjaként ünneplik.

vehir.hu
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. tegnap 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. 2023. november 27. 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.