Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi kerékpáros nap

2008. május 26. 15:10
Május utolsó napján a kerékpárosok veszik birtokukba a várost - tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Porga Gyula alpolgármester elmondta, hogy a fél évvel ezelőtti megkeresésre a város szinte azonnal igent mondott. Az ötletgazda, Harangvölgyi András szerint Veszprém városa, a Balaton közelsége és természeti szépségéből fakadóan hosszú távon mindenképpen a hazai és a nemzetközi kerékpározás egyik vidéki fellegvára lehet. Az eseményen nevezési díj nélkül lehet indulni.

Először kerül sorra Veszprémben egy olyan nagyszabású kerékpáros rendezvény, melynek célja, hogy minél több gyermekes család, iskolás, illetve mozgáskedvelő felnőtt, szülő üljön kerékpárra és ismerje meg a gyönyörű város kerékpározási lehetőségeit.

A szervezők egyik kiemelt célja, hogy ösztönözzék a város lakosait (is), hogy aktív részvételükkel népszerűsítsék a környezetbarát kerékpáros közlekedést és felhívják az illetékesek figyelmét a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének szükségességére. Nem utolsó szempont a biztonságos közlekedés, a láthatósági mellény, bukósisak mindennapi használatának kötelezővé tétele. Ugyanakkor megpróbálják felhívni a figyelmet a balatoni régió kerékpáros turizmusában rejlő hatalmas lehetőségre.

Az egész rendezvény az egészségmegőrzés, szabadidősport és az aktív turizmus jegyében szerveződik. A május 31-i egész napos programok között megtalálható a diák montainbike verseny, „Kolostorok és kertek” kerékpáros túraverseny. Lesz ügyességi gyermekpálya óvodásoknak és általános iskolásoknak, elméleti kérdésekkel megfűszerezve. A táv 24,illetve 12 km, ez utóbbi 6 kör távot jelent. Porga Gyula alpolgármester abban bízik, hogy a kezdeményezésnek lesz folytatása. A VEDAC és egy magáncég is bekapcsolódott a program megvalósításába. A kerékpáros nap rendezője a Sportaktív SE, szakmai koordinátora: Juhász László, fővédnöke: Debreczenyi János polgármester.

Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.