Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az idő megfesti a kiemelt pillanatokat

2023. május 6. 13:32
Ezen a hétvégén búcsúznak iskolájuktól a végzős diákok, akik hétfőn már az érettségi vizsgákon adnak számot az elmúlt években megszerzett tudásukról. A Lovassyban péntek délután rendezték a ballagást.

Az iskola udvara – ami az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával újul meg – nem készült el az ünnepségre, így a ballagást az iskola tornacsarnokában rendezték meg. A végzősök és az őket búcsúztató fiatalabb évfolyamok szószólói mellett Schultz Zoltán igazgató is beszédet mondott. 

– A térben vannak kijelölt, megszentelt helyek, és ugyanígy az idő is kifesti magának a kiemelt pillanatokat – fogalmazott az intézményvezető. Mint mondta, ezen pillanatok jelentőségével már abban a percben és órában is tisztában vagyunk, amikor megtörténnek; nem a nosztalgia szépíti meg őket, hanem a jelenben is érezhetően megkerülhetetlenek. 

Az igazgató felidézte a ballagó évfolyam emlékezetes momentumait, kezdve 2018 szeptemberével, az első évnyitóval. “Rácsodálkozó örömmel látjuk, kivé lettek azóta, a továbblépés milyen lehetőségeit teremtettük meg együtt.” Schultz hozzátette: pedagógusként jó látni, hogy diákjai bizonyos területeken okosabbak, messzebbre juthatnak, és öröm volt megtapasztalni, hogy befogadóak voltak.

Egy végzős évfolyamot elengedni örömmel sem könnyű. Öt év alatt kialakult a bizalom, egymás elfogadása. Kiderült, hogy lehet értelmes vitákat folytatni egymással, tények mentén, érvekkel. Hogy nem csak tisztán nyertes-vesztes helyzetekben lehet gondolkodni, hogy különböző utakon is el lehet jutni helyes következtetésekhez. Az igazgató a kölcsönösséget hangsúlyozta, hiszen nemcsak a tanárok adtak tudást, tapasztalatot, élményeket diákjaiknak, hanem fordítva is. 

Most azonban egészen új kihívás vár a fiatalokra: pénteken a nemzetiségi írásbelikkel ugyanis megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak, és bizony a Lovassy több tanulójának is már a ballagásuk délelőttjén is számot kellett adnia tudásáról. A nagy többség hétfőn kezdi meg a vizsgákat, amikor a magyar nyelv és irodalom feladatlapok kerülnek elő. A vizsgák kedden a matematikával, szerdán a történelemmel folytatódnak, csütörtökön angolból, pénteken németből írásbeliznek majd a diákok.

Galéria
Ballagás a Lovassyban 2023
Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.