Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszonkétezer induló az idei Ultrabalatonon

2023. május 5. 14:13
Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra, mely Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye.

A szervezők tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó esemény 211 kilométeres távjának 250-en vágnak neki egyedül. A verseny központja Balatonfüreden lesz, ahol a Bogár János-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A legendás ultrafutó több száz serlege közül 17-et tesznek közszemlére.

A Balaton-kerülő viadal központjában sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, míg a balatonlellei váltóponton frissítővel, éjszaka meleg itallal, valamint frissítő masszázzsal várják a futókat.

Az Ultrabalatonon az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság is képviselteti magát, az esemény ugyanis a vb-t felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása.

"A világbajnokság szervezőinek az a célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebb élni. Aki pedig már sportol és tesz az egészségéért, kedvezményes áron nézheti meg a atlétika világsztárjait" - áll a szervezők közleményében, mely szerint az Ultrabalaton minden résztvevője 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat jegyeket vagy bérleteket az atlétikai vb-re.

A BioTechUSA-cégcsoport és az Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak. Idén egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett támogatásra javasolni és a három legtöbb szavazatot kapott intézmény - a Peter Cerny Alapítvány, a Bethesda Gyermekkórház és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - részesül támogatásban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.